Ένωση Γονέων Κορδελιού - Ευόσμου: Διαμαρτυρία για την τραγική κατάσταση της σχολικής στέγης


ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ
ΕΥΟΣΜΟΥ ‘’ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ’’
Ταχ. Δ/νση: Ολυμπιάδος & 17ης Νοέμβρη 2
Ταχ. Κώδικας  : 56224
Τηλέφωνο       : 2310-778028
Fax                    : 2310-778028
Εύοσμος 8/6/2015
Αριθ. Πρωτ.: 277

ΠΡΟΣ:
1.       Δήμαρχο Δήμου Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρο Σούλα
2.       Τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Ιωάννη Καμαρινό
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Όπως Πίνακας Κοινοποίησης
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ - ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ – ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, η οποία σε μέγεθος αποτελεί τη 2η μεγαλύτερη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς αντιπροσωπεύει 18.500 μαθητές δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων του Δήμου και περίπου 30.000 γονείς, με το παρόν έγγραφο της εκφράζει την ανησυχία και την απογοήτευση της για τους χειρισμούς όλων των αρμοδίων στο τεράστιο πρόβλημα της σχολικής στέγης στο Δήμο μας. 
Τη φετινή χρονιά η κατάσταση έφτασε πλέον στο απροχώρητο με αποτέλεσμα η Δημοτική Διοίκηση να μην είναι σε θέση μέχρι σήμερα να έχει ένα ολοκληρωμένο πλάνο κατανομής των μαθητών και να προσπαθεί να δώσει λύσεις με πρόχειρες και αποσπασματικές προτάσεις που το μόνο που κάνουν είναι να ανακυκλώνουν και να μεγιστοποιούν το πρόβλημα.
Αν και ήταν γνωστό τί θα συμβεί, τουλάχιστον ένα χρόνο πριν, όταν έγιναν οι εγγραφές των νηπίων, από τότε έως και τώρα καμία λύση δε βρέθηκε. Ερχόμαστε σήμερα λίγες ημέρες πριν την ολοκλήρωση των εγγραφών των μαθητών στην Α’ τάξη και διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει κάποια σοβαρή λύση που να αντιμετωπίζει το πρόβλημα. Αντίθετα αυτές που προτείνονται το μεγιστοποιούν.
Δεν είναι λύση να κλείνεις ένα διθέσιο σχολείο στη Διαλογή της Δημοτικής Κοινότητας του Ελευθερίου Κορδελιού, ενώ θα έπρεπε να το μετατρέψεις σε εξαθέσιο και να καλύψεις ανάγκες στέγασης και την ίδια στιγμή να λειτουργούν τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου σε ενιαίες σχολικές κτιριακές δομές (ΕΠΑΛ Ευόσμου).
Δεν είναι λύση να κλείνεις παράνομα ένα γυμναστήριο 1500 τ.μ. το οποίο χρησιμοποιείται για το μάθημα της Γυμναστικής και για την ψυχαγωγία μαθητών-τριών (3) δημοτικών σχολείων και μία βιβλιοθήκη και να απειλείς ότι θα απομακρύνεις την έδρα της Ένωσης Γονέων από έναν βοηθητικό αποθηκευτικό χώρο γυμναστηρίου 30 τ.μ. ο οποίος έχει παραχωρηθεί πριν από 10 χρόνια από την τότε δημοτική αρχή υποτιμώντας και υποβαθμίζοντας με τον τρόπο αυτόν έναν ιερό θεσμό του Δήμου μας και κατ’επέκταση τους μαθητές και τους γονείς που εκπροσωπεί.
Δεν είναι λύση να χρησιμοποιείς σχολεία με προκατασκευασμένες αίθουσες (kibo) μέσα στις οποίες οι μαθητές μας βιώνουν απαράδεκτες συνθήκες μάθησης και την ίδια στιγμή να υπάρχουν σχολεία που να διαθέτουν αίθουσες σίτισης, ψυχαγωγίας, εκδηλώσεων δημιουργώντας έτσι συγκρούσεις μεταξύ των γονέων του Δήμου μας.
Τέλος, αναφέρουμε ότι οι αποφάσεις στα θέματα Παιδείας και σχολικής στέγης λαμβάνονται συλλογικά και δημοκρατικά μέσα από τα θεσμοθετημένα όργανα, που είναι η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (ΔΕΠ), οι Σχολικές Επιτροπές και το Δημοτικό Συμβούλιο και δεν μπορεί τα ζητήματα αυτά να αποτελούν αποκλειστικότητα κανενός αιρετού ή μονίμου υπαλλήλου του Δήμου.
Ζητούμε την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς θεωρούμε ότι το πρόβλημα της σχολικής στέγης είναι το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή στον Δήμο μας.
Καλούμε όλους τους γονείς και τους μαθητές σε εγρήγορση και ετοιμότητα, έτσι ώστε, εάν και εφόσον χρειαστεί, όλοι μαζί να συμβάλλουμε αποφασιστικά και δυναμικά στην επίλυση όλων των παραπάνω προβλημάτων.
      Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                  
ΖΑΝΝΙΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ                                              ΡΕΤΖΕΠΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
                                                                                                                    
ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ
1.       Υπουργό Παιδείας κ. Αριστείδη Μπαλτά
2.       Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κ. Τάσο Κουράκη
3.       Διευθυντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτη Ανανιάδη
4.       Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης
5.       Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης
6.       Σχολεία Δήμου Κορδελιού Ευόσμου.
7.       Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Κεντρικής Μακεδονίας.
8.       Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Δήμου Κορδελιού Ευόσμου.
9.       Μ.Μ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.