5 Οκτωβρίου: αθλητικές εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία


Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στα σχολεία στις 5 Οκτωβρίου 2015.Οι μαθητές την ημέρα εκείνη θα ασχοληθούν μόνο με αθλητικές δραστηριότητες που θα οργανώσουν τα σχολεία

Ο λόγος που δεν θα γίνουν μαθήματα στα σχολεία είναι ότι το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων θεσμοθέτησε την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους.

Καθώς το 2016 είναι έτος διεξαγωγής Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, ο θεματικός άξονας του σχολικού έτους 2015-2016 είναι «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα». Για το σχολικό έτος 2015-16 ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ορίζεται η 5η Οκτωβρίου 2015.

Την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, σε κάθε σχολείο της χώρας (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) θα διεξαχθούν ενδοσχολικές αθλητικές αλλά και παράλληλες δραστηριότητες που θα επιλέξει ο Σύλλογος Διδασκόντων, με τη σχετική μέριμνα για τις διαφορετικές βαθμίδες εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.