Ποδηλατούμε ΔΥΤΙΚΑ

Στο πλαίσιο εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2019, οι τρεις Δήμοι της δυτικής Θεσσαλονίκης, Κορδελιού – Ευόσμου, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Παύλου Μελά, ενώνουν τις δυνάμεις τους για δεύτερη συνεχή χρονιά και με στόχο την προώθηση των βιώσιμων μέσων μεταφοράς, καλούν τους πολίτες να συμμετέχουν σε διαδημοτικές δράσεις με επίκεντρο τη χρήση ποδηλάτου.

1. «Πρόκληση Κοινωνικής Ποδηλασίας» (SocialBikingChallenge): διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε όλη την Ευρώπη, με τη διαδικασία της εγγραφής να ξεκινά τη Δευτέρα 9 και να ολοκληρώνεται την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου.
Οι πολίτες από όλη την Ελλάδα που δέχονται να συμμετάσχουν στη διαδημοτική “πρόκληση”, καλούνται για ένα χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, να διανύσουν καθημερινά με το ποδήλατό τους όσο περισσότερα χιλιόμετρα μπορούν, συγκεντρώνοντας πόντους ατομικά, ως ομάδα 2 και ως ομάδα 4 ατόμων, μέσω της απλής στη χρήση της εφαρμογή BikePrints (Apple & Android) και σύνδεσης με την ομάδα Thessaloniki WEST.

Με τον πρότυπο αυτό πανευρωπαϊκό διαγωνισμό οι συμμετέχοντες, ενήλικες και παιδιά, διεκδικούν μια καλύτερη ποιότητα ζωής και επιβραβεύονται με δώρα (ποδήλατα, κράνη, αξεσουάρ ποδηλάτου) που είναι μια ευγενική χορηγία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, εταιρεία που συμπλήρωσε 20 χρόνια δραστηριοποίησης στην ελληνική αγορά φυσικού αερίου.

2. «Ποδηλατούμε ΔΥΤΙΚΑ»: ποδηλατοβόλτες οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου και ώρα έναρξης 6.00 μ.μ., με τρεις διαφορετικές αφετηρίες, τα δημαρχεία Κορδελιού - Ευόσμου, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Παύλου Μελά και κοινό τερματισμό το πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Θα ακολουθήσουν δρώμενα στην οδό Θωμά Χατζίκου της Μενεμένης, δίπλα στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής και πολύ κοντά στο πρώην στρατόπεδο.
Στην περιοχή θα διακοπεί η κυκλοφορία αυτοκινήτων και θα επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο με ποδήλατα και … περπάτημα.

Ο οικοδεσπότης Δήμος θα διοργανώσει αγώνες επιδεξιότητας πάνω σε πίστα ποδηλάτου, εκπαιδευτικά παιχνίδια, θέατρο δρόμου, ζωγραφική για τα παιδιά και ενημέρωση για την αλλαγή των τρόπων συμπεριφοράς των πολιτών, όσον αφορά στις καθημερινές μετακινήσεις τους. Στόχος η ενίσχυση των ήπιων τρόπων μετακίνησης, όπως το βάδισμα, το ποδήλατο, τα πατίνια, η αύξηση της χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ο διαμοιρασμός όλων των μέσων και ο συνδυασμός αυτών σε κάθε διαδρομή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.