Papamarkou Street Fest



To Papamarkou Street Fest επιστρέφει για 5η συνεχή χρονιά στον πεζόδρομο της οδού Παπαμάρκου και στα στενά πέριξ αυτής, στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της πλατείας Άθωνος, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 από τις 18.00 έως τις 23.30 με μουσική, street food, εργαστήρια, special offers, εκθέσεις και δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Είσοδος ελεύθερη.

Papamarkou Street Fest

Οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στον πιο «κρυφό» και ποικιλόμορφο πεζόδρομο του κέντρου Θεσσαλονίκης και φίλοι από τα πέριξ αυτού, καταστηματάρχες, πολιτιστικά ιδρύματα, δημιουργοί, τεχνίτες και καλλιτέχνες ενώνονται και μοιράζονται την σύγχρονη χαρά της δημιουργίας και της εμπειρίας της γειτονιάς τους σε ένα πολλά υποσχόμενο open air βράδυ.

Από τις 18.00 μέχρι τις 23.30 παραγωγοί του Radio Nowhere δίνουν το soundtrack του δρόμου. Το Café Bazaar επιμελείται γευστικά το Papamarkou Street Fest με street food γεύσεις για την γιορτή και οι χώροι του δρόμου ανοίγουν τις πόρτες τους νύχτα, περιμένοντας να τους γνωρίσετε. Με ελεύθερη είσοδο, αφεθείτε στην αύρα του πεζοδρόμου, θαυμάστε τις εκθέσεις στις βιτρίνες των μοναδικής αρχιτεκτονικής κτιρίων της οδού, παρακολουθήστε την ανοιχτή θεατρική παράσταση και συμμετέχετε σε ένα δυνατό υπαίθριο workshop φωτογραφίας. Χαθείτε στις καλλιτεχνικές και γραφιστικές εκθέσεις των designers που έχουν έδρα την περιοχή και γνωρίστε τους ανθρώπους που καθημερινά στήνουν το μοναδικό σύμπαν της Παπαμάρκου.

Οδός Παπαμάρκου, o πιο κρυφός πεζόδρομος στο κέντρο Θεσσαλονίκης

Ένα εθιστικό κράμα παράδοσης, κουλτούρας και σύγχρονης αστικής δημιουργίας. Το «κρυφό» για πολλούς πλακόστρωτο, κέντρο – απόκεντρο στην σκιά της πλατείας Άθωνος και της Αριστοτέλους, συγκεντρώνει αβίαστα τα τελευταία χρόνια δημιουργικούς και ανήσυχους ανθρώπους της Θεσσαλονίκης, που επιλέγουν να στήσουν τις επιχειρήσεις τους στα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής κτίρια ανάμεσα σε παραδοσιακές επιχειρήσεις –τρίτης πλέον γενιάς – του δρόμου. Η Παπαμάρκου αποκτά νέο αέρα, με αρχιτέκτονες, φωτογράφους και designers να δραστηριοποιούνται πλάι στα παραδοσιακά καταστήματα καλαθοποιίας και δημιουργούς κοσμημάτων, vegan chefs και δημοσιογράφους δίπλα στο αυθεντικό μανάβικο της γειτονιάς και το διαχρονικό παπουτσάδικο, δημιουργώντας το πιο ιντριγκαδόρικο σκηνικό αντιθέσεων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Papamarkou Street Fest | ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Υπαίθριο Εργαστήριο: Φωτογραφιζόμαστε με ή για την «Τζιοκόντα» | Παπαμάρκου 25, από τις 17.30 – 19.30.

Υπαίθριο εργαστήριο φωτογραφίας του Βασίλη Καρκατσέλη αφιερωμένο στο έργο «Μόνα Λίζα» του Λεονάρντο ντα Βίντσι, στο πλαίσιο των παγκόσμιων εκδηλώσεων για τα 500 χρόνια από το θάνατο του αρχετυπικού αναγεννησιακού ουμανιστή, πανεπιστήμονα και καλλιτέχνη. Σας περιμένουμε, με ή χωρίς φωτογραφικές μηχανές, να φωτογραφηθείτε ή να φωτογραφίσετε.

Δημιουργικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, αφήγηση παραμυθιού και light party με σαγκρία και punch χωρίς αλκοόλ: 20 Χρόνια Σχεδία στην Πόλη | Παπαμάρκου 8, από τις 18.00 - 23.30

Εργαστήρια ζωγραφικής και κατασκευών για μικρούς και μεγάλους στην Σχεδία στην Πόλη στις 18.00. Στις 19.00 μικρή παράσταση με αφήγηση παραμυθιού και έπειτα μικρό open party για τους φίλους της Σχεδίας. Η Σχεδία, συμπληρώνει 20 χρόνια στη Θεσσαλονίκη και το γιορτάζει στην έδρα της στο πλαίσιο του Papamarkou Street Fest.

Θεατρική Παράσταση: «Όσα φέρνει ο Αριστοφάνης» | Παπαμάρκου 39-41, στις 19.30 – 20.00

Το ARTonomous style & design σαν προσκαλεί να γνωρίσετε την παράσταση της ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Α. Βουτσινά στην οποία παίζουν έφηβοι σπουδαστές, περιλαμβάνει βιογραφικά στοιχεία του ποιητή, αποσπάσματα από το από έργα του, χορικά, μουσική και χορό. Τα κείμενα της παράστασης βασίζονται στα κόμικς του Τάσου Αποστολίδη και Γιώργου Ακοκαλίδης.

Ταυτότητα Παράστασης:
Κείμενα: Βασισμένα στα κομικ των Τάσου Αποστολίδη και Γιώργου Ακοκαλίδη.
Σκηνοθεσία: Δέσποινα Σαρόγλου, Βαγγέλης Ραφαήλ Καλλιτσογλου, Μαρι Χεκιμιάν
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Σωτηρία Σακαλάκη, Χριστίνα Σεραφειμίδου
Χορογραφίες: Σωτηρία Σακαλάκη
Μουσική Διδασκαλία: Χρίστος Ντόβας
Φωτισμοί: Ανέστης Ατακτίδης
Παραγωγή: Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Ανδρέα Βουτσινά

Στην παράσταση ακούγονται μουσικά κομμάτια από τους Μάνο Χατζιδάκη,Γιώργο Ζαμπέτα,Αγγελική Κωστάκη ,Γιώργο Χριστιανάκη,Χρίστο Ντόβα,Μάρκο Βαμβακάρη,Διονύση Σαββόπουλο.

Έκθεση σε μορφή χρονογραμμής / timeline στην ιστορία της οδού Παπαμάρκου: Papamarkou Stories | Παπαμάρκου με Μητρ. Γενναδίου, από τις 18.00 - 23.30

Το Studio Hervik συμμετέχει για 3η συνεχομένη χρονιά στη διοργάνωση Papamarkou Street με μια σειρά εικονογραφήσεων οι οποίες αποτελούν ένα ιδιότυπο timeline στην ιστορική διαδρομή της οδού Παπαμάρκου και της ευρύτερης εμπορικής συνοικίας και αγοράς, την οποία σηματοδοτεί (Καπάν ή Καπάνι, μεταπολεμικά Πλατεία Άθωνος). Οι άνθρωποι πίσω από τη χάραξη του δρόμου, ο εμπορικός και βιοτεχνικός χαρακτήρας της περιοχής, οι ανώνυμοι μάστορες και τεχνίτες, οι μνήμες και οι αφηγήσεις του δρόμου, καθώς και οι τωρινοί του χρήστες, αποτελούν σημεία μιας πολυσυλλεκτικής διαδρομής που θέλουμε να αναδείξουμε.

Έκθεση: Figurine | Spazio 12 Αυγερινού 12, από τις 18.00 - 23.30

Έκθεση φιγούρων - χαρακτήρων από τον designer Παναγιώτη Σηφάκη στον xώρο του το Spazio 12. Tο Spazio 12 βρίσκεται επί της Αυγερινού, μικρού στενού παράλληλα με τον πεζόδρομο της Παπαμάρκου.


Έκθεση φωτογραφίας: «Τα απρόσεχτα του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης» | Παπαμάρκου 5, από τις 18.00 - 23.30

Η ΑΘΩΝΟΣ aRT sPace, (Παπαμάρκου 25), ανοίγει τα αρχεία του Βασίλη Καρκατσέλη και εγκαινιάζει το Σάββατο 5 Οκτωβρίου το απόγευμα (18.00 έως 23.00), την έκθεση ασπρόμαυρης φωτογραφίας του, με τίτλο «Τα απρόσεχτα του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης». Διάρκεια έκθεσης έως 26 Οκτωβρίου 2019.

Ομαδική Έκθεση «υπαίθριας» Φωτογραφίας με τίτλο «Πρόσωπα» | στις βιτρίνες της Παπαμάρκου, από τις 18.00 - 23.30

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης συμμετέχει και φέτος στη γιορτή του πεζόδρομου της Παραμάκρου, με μία έκθεση με φωτογραφίες στο δρόμο και στις βιτρίνες των καταστημάτων, από τις 17.00 έως τις 23.30. Ο θεματικός τίτλος της φετινής μας έκθεσης είναι: Πρόσωπα! Πρόσωπα οικεία, αγαπημένα ή και απλών περαστικών. Πορτρέτα ανθρώπων καθημερινών ή άλλων που εντέχνως ποζάρουν σύμφωνα με τις οδηγίες του φωτογράφου ή όχι, και ακόμη φιγούρες και είδωλα που αλληλεπιδρούν με τον χώρο γύρω τους.

Στην έκθεση συμμετέχουν:
Αργύρης Λιαπόπουλος, Λένα Σιώπη, Κατερίνα Μπάτζιου, Δημήτρης Κανονίδης, Χρυσούλα Αθανασίου, Γιώργος Τσιλιγκιρίδης, Έλενα Γανδά , Νίκος Σαχπακίδης, Δημήτρης Προκοπίου, Γιάννης Πομάκης, Θάνος Χαρίσης, Μαρία Σαμολαδά.
Επιμέλεια: Έλενα Γανδά, Μένη Σεϊρίδου

Έκθεση Φωτογραφίας: «Πρόσωπα εντός» | Παπαμάρκου 28, από τις 18.00 - 23.30

Η Υδρία - Ίδρυμα Τάσου Φάλκου και Τιτίκας Αρβανιτάκη σας καλεί να περιηγηθείτε σε μία ομαδική έκθεση φωτογραφίας, με θέμα το πρόσωπο. Εγκαίνια το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, στο ευρύτερο πλαίσιο της «Papamarkou Street Fest». Διάρκεια έως 12 Οκτωβρίου 2019.

Στην έκθεση συμμετέχουν:
Σάκης Αθανασιάδης, Μένη Σεϊρίδου, Κωνσταντίνος Στυλιάδης.
Παραγωγή: Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Γευσιγνωσία: Γευσιγνωσία οίνων όλων των Ελληνικών ετικετών | Παπαμάρκου 6, από τις 18.00 - 23.30

Το Μαντάτον παράλληλα με τις υπηρεσίες του στον τομέα των συμβουλευτικών προβλέψεων έρχεται σε συνεργασία με το Estate Manolesakis σε μια παρουσίαση – γευσιγνωσία οίνων όλων των Ελληνικών ετικετών.

Street Food: Στο Cafe Bazaar αποκλειστικά για το Papamarkou Street Fest | Παπαμάρκου 34-36, από τις 20.00 - 23.30

Το cafe Bazaar, ένα από τα πρώτα bistro της Θεσσαλονίκης, γνωστό σε όλη την πόλη για την φιλοσοφία, την αύρα και όσα ζεις εντός του, ετοιμάζει αποκλειστικά για την ημέρα του Papamarkou Street Fest, μοναδικές street food προτάσεις. Από τις 20.00 μέχρι και το τέλος του Fest, με μπύρες βαρέλι αφιλτράριστη Corfu και Red Ale Corfou, λευκή σαγκρία, hot dog του Sary από την Δράμα με ξινολάχανο και σπιτικές σάλτσες, pulled pork burger και κρύα σάντουιτς.


Στο Papamarkou Street Fest συμμετέχουν και μπορείτε να γνωρίσετε από κοντά:

Outline Adventures: Αν είσαι λάτρης του mountain bike τότε σίγουρα θα βρεις το ναό σου στην Παπαμάρκου. Εκεί βρίσκεται το Outline Adventures που αφορά στον τουρισμό της ορεινής ποδηλασίας στην Ελλάδα. Διοργανώνει μεταξύ άλλων εξορμήσεις προσανατολισμένες στην γνωριμία με την πραγματική ταυτότητα της ελληνικής περιφέρειας, αλλά κυρίως στην ελκυστική και περιπετειώδη εμπειρία του ποδηλάτου βουνού σε συνδυασμό πολλές φορές και με τις παραδοσιακές πτυχές του τρόπου ζωής. | Outline Adventures, Παπαμάρκου 46

ARTonomous style & design: «Special day, special price». ARTonomous style & design, έκπτωση -20% στις νέες συλλογές ρούχων και στη συλλογή από τσάντες «Vasiliki Bellou» καθώς και 10% στις υπόλοιπες τσάντες. | ARTonomous style & design, Παπαμάρκου 45

rOOTS: Ήρθε πριν από πέντε χρόνια στον πιο ιδιοσυγκρασιακό πλακόστρωτο πεζόδρομο της Θεσσαλονίκης και έγινε το πρώτο vegan place της πόλης. Με χαρακτήρα και αέρα μητροπολιτικό προσφέρει έκτοτε ασταμάτητα στιγμές urban απολαύσεων. | rOOTS, Παπαμάρκου και Μπαλάνου 4-6

T&T Architects: Aπό το 2013 ένα υπέροχο γραφείο-studio στην Παπαμάρκου. Πεδίο των T&T architects ο σχεδιασμός καταστημάτων, επαγγελματικών χώρων και χώρων αναψυχής, χωρίς να αποκλείεται ό,τι άλλο μπορεί να τους κινήσει το κοινό ενδιαφέρον. | T&T Architects, Παπαμάρκου 42

Ζαχαροπλαστείο Σαραϊ - άρωμα Πόλης: Το γνωστό ζαχαροπλαστείο της πλατείας Άθωνος, με παραδοσιακά σιροπιαστά γλυκά. Πλ. Άθωνος Δημίτσας 7 Θεσσαλονίκη

Woo me nails: Εξειδικευμένη φροντίδα των άκρων σου, και όχι μόνο, με τις τελευταίες υπηρεσίες καλλωπισμού. | Woo me nails, Παπαμάρκου 47

Cook book store: Τα πάντα γύρο από τον βασικό εξοπλισμό κουζίνας - μαχαίρια, στις καλύτερες τιμές. | Cook book store, Παπαμάρκου 16

Elena jewelry concepts: Tο brand της σχεδιάστριας κοσμημάτων Έλενας Βεζυρόγλου. Όλα τα κομμάτια της είναι σχεδιασμένα και φτιαγμένα από την ίδια στο χέρι, με επιμονή στη λεπτομέρεια και την ποιότητα. | Mητρ. Γενναδίου 3

Σχεδιασμός Αφίσας Papamarkou Street Fest

STUDIO HERVIK
Integrated Design Services
Mitropolitou Gennadiou 1, Thessaloniki

***
Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2019
Οδός Παπαμάρκου, περιοχή πλατείας Άθωνος
18.00 – 23.30
Είσοδος Ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.