Άναμμα δέντρων, χριστουγεννιάτικες προβολές, εκδηλώσεις στις βιβλιοθήκες, κάλαντα με τις Φιλαρμονικές

Χριστούγεννα, πέρασαν αιώνες και αιώνες και δεν έχουμε να πούμε τίποτα ωραιότερο απ΄ αυτό… (Τάσος Λειβαδίτης)

Έρχονται τα Χριστούγεννα και το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά προετοίμασε και παρουσιάζει το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων «Κάτω από το φως των αστεριών» για μικρούς και μεγάλους σε Ευκαρπία, Πολίχνη, Σταυρούπολη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις, η διοργάνωσή τους υποστηρίζεται από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση ΙΡΙΣ, ενώ τα Τοπικά Συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων συμμετέχουν στα ανάμματα των δέντρων.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού, Ευαγγελία Καρακούτα, μαζί με τις ευχές τους για Χρόνια Πολλά, καλές γιορτές, αληθινά γνήσια αισθήματα, σας καλούν να μοιράσετε αγάπη και να αφεθείτε στη μαγεία των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

›››Ελάτε να στολίσουμε μαζί τα … 6 δέντρα των ευχών, σε αντίστοιχες γειτονιές της πόλης μας (Άνω Ηλιούπολη, Ευκαρπία, Νικόπολη, Μετέωρα, Πρώην Δημαρχείο Πολίχνης, Πλατεία Ομόνοιας στη Σταυρούπολη), από την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου και να δώσουμε το έναυσμα για τα χριστουγεννιάτικα δρώμενα του 2019 στο Δήμο Παύλου Μελά.

Οι μικροί μας φίλοι ετοιμάζουν τις χριστουγεννιάτικες κάρτες με τις ζεστές ευχές τους και φωταγωγούν τα δέντρα του Δήμου Παύλου Μελά γιορτάζοντας με ταχυδακτυλουργούς, face painting, xριστουγεννιάτικες μελωδίες και κάλαντα, μουσική από DJs, Άγιο Βασίλη με δώρα και πολλές πολλές λιχουδιές!

›››Χριστουγεννιάτικες προβολές με εκπαιδευτικές προθέσεις που θα επιβεβαιώσουν ότι οι 266 θέσεις σε πλατεία και εξώστη της αίθουσας του «Χρήστος Τσακίρης», δεν είναι αρκετές όταν φιλοξενούν δημιουργίες με σεβασμό στο κοινό.

Το Τμήμα Πολιτισμού επέλεξε τις δύο εκπληκτικές ταινίες κινουμένων σχεδίων «Η Ντιλιλί στο Παρίσι» και «Ο Ασπροδόντης», οι οποίες θα προβληθούν τα Σαββατοκύριακα 7-8 και 14-15 Δεκεμβρίου.

Στο Παρίσι της belle époque η μικρή Ντιλιλί πάνω σε ένα σκούτερ, με συντροφιά τον νεαρό ντελιβερά φίλο της, διεξάγει έρευνα για την εξαφάνιση νεαρών κοριτσιών. Στην προσπάθειά της αυτή, δέχεται βοήθεια από μεγάλες προσωπικότητες της εποχής, από τον Λοτρέκ και τον Μονέ ως τον Προυστ και τη Μαρί Κιουρί, καθώς και την εμβληματική πρωτοπόρο της αναρχίας Λουίζ Μισέλ. Ο Μισέλ Οσελό δημιουργεί μια υπέροχη περιπλάνηση στην γαλλική διανόηση των αρχών του περασμένου αιώνα με ξεναγό ένα κορίτσι από τη Μελανησία.

Το πολυδιαβασμένο κλασικό μυθιστόρημα του Τζακ Λόντον «Ο Ασπροδόντης», έγινε ταινία κινουμένων σχεδίων από τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη Αλεξάντρ Εσπιγκάρες. Το συγκινητικό animation ζωντανεύει τις περιπέτειες ενός μικρού λυκόσκυλου που σιγά-σιγά εγκαταλείπει την άγρια φύση και γνωρίζει τη γενναιόδωρη αλλά και τη σκοτεινή πλευρά των ανθρώπων, σε μια συναρπαστική περιπέτεια με φόντο την παγωμένη Αλάσκα.

›››Χριστουγεννιάτικες δράσεις για τα παιδιά θα πραγματοποιηθούν στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Ευκαρπίας, Σταυρούπολης, Πολίχνης, το τριήμερο 17, 18, 19 Δεκεμβρίου, με μια πληθώρα χριστουγεννιάτικων παιχνιδιών, κατασκευές και θεατρική αφήγηση του παραμυθιού «Το αγόρι που αγαπούσε τα κάλαντα» του Στέφανου Τσακάτου.

›››Χριστουγεννιάτικες μελωδίες με τις Φιλαρμονικές Ορχήστρες του Δήμου Παύλου Μελά και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης ΙΡΙΣ, που θα πραγματοποιήσουν μουσικούς περιπάτους και θα ψάλλουν τα κάλαντα στους δρόμους της πόλης και σε δομές φροντίδας υγείας.



Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.