Φτου! Πιπέρι !! - Γαμοτράγουδα και πιπεράτα παραμύθια στο ΛΕΜΜ-Θ

Γαμοτράγουδα και πιπεράτα παραμύθια, όλα τσ' Αποκριάς!

Ανοίγει το Τριώδιο και οι αθυροστομίες, τα πιπεράτα τραγούδια, τα πικάντικα παραμύθια και οι ευτράπελες διηγήσεις μάς παρασέρνουν σ' ένα πονηρό σεργιάνι. Γριές, γέροι, όμορφες, άσχημες, μοναχοί, γιατροί πρακτικοί ένα έχουν στο νου τους: πράξεις άνομες, καμώματα ακατανόμαστα! Τώρα όμως είναι καιρός να ειπωθούν, γιατί τώρα όλα επιτρέπονται!!!

Η Ανθή Θάνου θα αφηγηθεί τα πιπεράτα παραμύθια, η Κατερίνα Δούκα και ο Αλέξανδρος Μακρής θα τραγουδήσουν τα τραγούδια της Αποκριάς.

Στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης (Βασιλίσσης Όλγας 68, Θεσσαλονίκη) την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 στις 20.30 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο. Η παράσταση διαρκεί 1 ώρα και απευθύνεται αυστηρά σε ενήλικο κοινό.

Θα προηγηθεί (19.00 - 20.00) η παρουσίαση του λευκώματος "Μάσκες - Συλλογή Γιώργη Μελίκη", το οποίο σχεδιάστηκε στο πλαίσιο της ομώνυμης έκθεσης, που φιλοξενήθηκε στο ΛΕΜΜ-Θ κατά το διάστημα: Φεβρουάριος - Απρίλιος 2019. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Ελεωνόρα Σκουτέρη-Διδασκάλου, Ελευθερία Δέλτσου, Βίκυ Κερτεμελίδου, Γιώργης Μελίκης και Δημήτρης Λουζικιώτης. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Ελένη Μπίντση.


Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.