Ο οικουμενικός Αλέξανδρος σε ένα ψηφιακό μουσείο (Video)


Tο Ψηφιακό Μουσείο «Μέγας Αλέξανδρος: Από τις Αιγές στην Οικουμένη» είναι αφιερωμένο στη γνωστότερη ιστορική μορφή της Ελλάδας, τον Αλέξανδρο, μια προσωπικότητα της αρχαιότητας με παγκόσμια αναγνώριση.

Εκτός απροόπτου το Μουσείο θα είναι έτοιμο στα τέλη του 2021. Έχουν δημιουργηθεί 304 βίντεο και 7 αίθουσες αφιερωμένες σε διάφορα «κεφάλαια» της ζωής του Αλέξανδρου, από την παιδική του ηλικία μέχρι την εκστρατεία, από τον ελληνιστικό κόσμο και τα βασίλειά του μέχρι τις αναπαραστάσεις του στη σύγχρονη τέχνη. Όπως ανέφερε η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας Αγγελική Κοτταρίδη ο Αλέξανδρος είναι μια οικουμενική προσωπικότητα, που είναι «εξωφρενικά παρών», με 1 δισ. 300 εκατ. αναφορές στο google και «η δημοφιλία του είναι συγκλονιστική».

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας προχώρησε σε κινηματογράφηση εκθεμάτων και έχει συγκεντρώσει βίντεο διάρκειας 1000 ωρών και υλικό από Μουσεία στις χώρες όπου εκστράτευσε, από την Αίγυπτο μέχρι τη Συρία και το Αφγανιστάν για να δημιουργήσει ένα «ψηφιακό σπίτι» αντάξιο του Αλεξάνδρου. Με τα εγκαίνια του Μουσείου προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί και ένα μεγάλο διεθνές συνέδριο για αυτή την ιστορική μορφή μου απέκτησε διαστάσεις μύθου.


ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.