1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός λογοτεχνικής έκφρασης για εφήβους, του Δήμου Παύλου Μελά


Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και της δημιουργίας του Ελληνικού κράτους, η Δομή Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας Δήμου Παύλου Μελά «Παιδική Ομπρέλα», προκηρύσσει τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λογοτεχνικής Έκφρασης για εφήβους, του Δήμου Παύλου Μελά.

Σκοποί του διαγωνισμού είναι:
  • Να καλλιεργήσει στους νέους τα ιδανικά της ελευθερίας, της αρετής, της τόλμης, έτσι όπως τα οραματίστηκε ο Ανδρέας Κάλβος. Ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκαν οι ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.
  • Να ενθαρρύνει τους νέους να εκφράσουν τη συγγραφική τους ικανότητα, καθώς και την καλλιτεχνική τους ευαισθησία.
Πηγή έμπνευσης για το θέμα του διαγωνισμού, αποτελεί ο στίχος του Ανδρέα Κάλβου « Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία».

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες γυμνασίου και λυκείου, οποιουδήποτε σχολείου εντός Ελλάδας.

Ως ημερομηνία έναρξης της αποστολής των έργων ορίζεται η 15/04/2021 και ημερομηνία λήξης η 01/07/2021, με δυνατότητα τροποποίησης της ημερομηνίας. Τα έργα που θα σταλούν μετά την παραπάνω ημερομηνία θα θεωρούνται εκπρόθεσμα.

Πληροφορίες για το διαγωνισμό δίνονται στο τηλέφωνο 2310-688 439, Δομή Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας Δήμου Παύλου Μελά «Παιδική Ομπρέλα» .

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΓΩΝ στην ιστοσελίδα του Δήμου Παύλου Μελά https://pavlosmelas.gr/1os-panellinios-diagonismos-logotexnikis-ekfrasis-gia-efivous-tou-dimou-pavlou-mela/

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.