Ψηφιακή έκθεση για το Ολοκαύτωμα


Ψηφιακή έκθεση για το Ολοκαύτωμα έχουν προετοιμάσει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης (ΚΕΔΗΘ) ως εταίρος στο έργο “Remember Holocaust – Building Bridges for a common future” και το Ινστιτούτο Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ως επικεφαλής οργανισμός.

Η Ψηφιακή Έκθεση στοχεύει να απεικονίσει ορόσημα της εξόντωσης των Εβραίων, την καθημερινή τους ζωή την περίοδο του πολέμου ρίχνοντας με σαφή και εύληπτο τρόπο φως στα γεγονότα τα οποία οδήγησαν στη γενοκτονία των Εβραίων.

Κατά τη διάρκεια της περιήγησής σας στην έκθεση, θα μεταβείτε σε ιστορικά σημεία καμπής, σε μαρτυρίες καθημερινής ζωής των ανθρώπων που έζησαν εκείνη την εποχή, ενώ θα γνωρίσετε ενδιαφέρουσες ιστορίες προσωπικοτήτων που τα ονόματά τους συσχετίστηκαν με το Ολοκαύτωμα.

Η έκθεση είναι δομημένη σε τέσσερα δωμάτια με συγκεκριμένο θέμα. Κάθε έκθεμα μοιράζεται μια ιστορία ή μια εξήγηση η οποία συνοδεύεται από βίντεο ή ηχητικά ντοκουμέντα που μπορείτε να παρακολουθήσετε ή να ακούσετε.

Προσκαλούμε κάθε ενδιαφερόμενο να παρακολουθήσει την Ψηφιακή Έκθεση, είτε πρόκειται για νέους, μαθητές, εκπροσώπους εβραϊκών κοινοτήτων, ερευνητές και ακαδημαϊκούς, υπεύθυνους λήψης αποφάσεων σε τοπικό επίπεδο, τα μέλη της κοινωνίας των πολιτών και οποιαδήποτε άλλη ομάδα ενδιαφέρεται για το θέμα.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στην Έκθεση, είναι υποχρεωτική η υποβολή της αίτησης. Όταν εγγραφείτε, θα εμφανιστεί ένα παράθυρο επιβεβαίωσης που θα σας παρέχει τον σύνδεσμο. Κάντε κλικ σε αυτόν, και κατευθυνθείτε κι εσείς στην Ψηφιακή Έκθεση- Επισημαίνεται ότι η έκθεση θα παραταθεί πέραν της 20ης Απριλίου!

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να κάνετε την εγγραφή σας και απολαύστε την έκθεσή!

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.