Καλλιτεχνικός Διαγωνισμός από την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως,


Η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος διακοσίων χρόνων, από την έναρξη της Επαναστάσεως των Ελλήνων κατά της οθωμανικής αυτοκρατορίας τον Μάρτιο του 1821, απευθυνόμενη στις Ενοριακές Νεανικές Εστίες διοργανώνει μεγάλο διαγωνισμό με θέμα: "Ελληνική Επανάσταση 1821-2021". 

Μαθητές όλων των τάξεων, φοιτητές αλλά και γενικότερα νέοι της Μητρόπολής μας μπορούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό παρουσιάζοντας καλλιτεχνικές δημιουργίες με περιεχόμενο είτε: 
  • εικαστικό 
  • λογοτεχνικό - μουσικό 
  • βίντεο - σποτ 
Σκοπός του διαγωνισμού δεν είναι άλλος από το να τιμήσουμε τους ήρωες μας, να θυμηθούμε τις θυσίες τους, να πλησιάσουμε περισσότερο αυτό το κομμάτι της ιστορίας μας, να αισθανθούμε εθνικά περήφανοι για τον αγώνα εκείνων και υπεύθυνοι να συνεχίσουμε τον δρόμο που χάραξαν και να καταλάβουμε εν τέλει, αυτό που έκαναν πράξη οι πρόγονοί μας 200 χρόνια πριν, πως θέλει "αρετήν και τόλμην η ελευθερία"! 

Όροι συμμετοχής 
  • Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή στην ιστοσελίδα e-neotita-imnst.gr δηλώνοντας την ενορία, τα άτομα, τις ηλικίες και τον τρόπο με τον οποίο θα πάρετε μέρος. 
  • Η συμμετοχή στον διαγωνισμό μπορεί να γίνει είτε ατομικά, είτε ομαδικά. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο όριο στα άτομα που θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό από κάθε Ενοριακή Εστία (μπορούν να λάβουν μέρος παραπάνω από μία ομάδες από κάθε Ενορία) 
  • Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή κάποιου ατόμου στον διαγωνισμό είναι να μην έχει ξεπεράσει το 29ο έτος της ηλικίας του. 
  • Η δουλειά που θα παρουσιάσει κάθε άτομο - ομάδα θα πρέπει να έχει περιεχόμενο που θα ανήκει σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες: α) εικαστικό (ζωγραφιά, ψηφιδωτό, κολάζ, χειροτεχνία) β) λογοτεχνικό - μουσικό (άρθρο, δοκίμιο, ποίημα, διήγημα, τραγούδι) γ) βίντεο-σποτ (αφιέρωμα, σκετς, ταινία μικρού μήκους έως 30') 
  • Καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής είναι η 1η Οκτωβρίου 2021
Η ολοκλήρωση του διαγωνισμού θα γίνει το φθινόπωρο του 2021, όπου η οργανωτική επιτροπή θα αξιολογήσει τις συμμετοχές και θα ξεχωρίσει τις τρεις καλύτερες (μία για κάθε κατηγορία), οι οποίες θα λάβουν χρηματικό έπαθλο. 

*Η επικοινωνία για οποιοδήποτε λόγο θα γίνεται μέσω της ιστοσελίδας e-neotita-imnst.gr
Εκεί θα βρίσκετε οτιδήποτε χρειάζεστε για τον διαγωνισμό.


Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.