«My Dear Andy» - Μια περφόρμανς για τον Andy Warhol


Την Κυριακή 4 Απριλίου από τις 21.00 διαθέσιμο με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους το «My Dear Andy» στην ψηφιακή πλατφόρμα πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης www.e-thessalonikiculture.gr.

To «My Dear Andy», είναι μια avant-garde περφόρμανς που ακροβατεί ανάμεσα στην παντομίμα, τον θεατρικό μονόλογο, το εικαστικό δρώμενο και τη διαδραστική περφόρμανς. Ένα ταξίδι χωρίς φόβο και με περίσσιο πάθος στον πολύχρωμο, ανατρεπτικό κόσμο του Andy Warhol.

Η ζωή ενός ανθρώπου που στιγμάτισε την τέχνη του 20ου αιώνα, ενός καλλιτέχνη που έσπασε το ταμπού της μοναδικότητας φτιάχνοντας τέχνη για όλους, του πρωτοπόρου της pop art, Andy Warhol, ιδωμένη μέσα από τα μάτια του Αλεξανδρινού μαικήνα της τέχνης Αλέξανδρου Ιόλα, που υπήρξε μέντορας του αλλά και αυτός που τον ανακάλυψε. 

ΚΕΙΜΕΝΟ – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Χριστόφορος Αντωνιάδης
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: Χριστιάνα Αντωνιάδου
ΣΚΗΝΙΚΑ: Μαρία Καβαλιώτη
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Εύα Κανελάκη
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Alex K.
ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ: Νατάσσα Κωνσταντινίδου

Χριστόφορος Αντωνιάδης
Ο Χριστόφορος Αντωνιάδης είναι ένας performer που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Τελειώνοντας το σχολείο σπούδασε και απέκτησε B. A in Management (Sheffield University). Ακολούθως φοιτά στην Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης του Διομήδη Φωτιάδη (Τμήμα Υπουργείου) και παράλληλα αποκτά MSc στο Human Resource Management. Μετά την αποφοίτηση του από τη δραματική σχολή δημιουργεί τη νεανική θεατρική ομάδα Angels of Town και ανεβάζουν διάφορα έργα, όπως το ψυχολογικό δράμα, το μεταφυσικό παραμύθι The End κ.ά.

Το 2013 αποτελεί κομβική χρονιά για τον ίδιο μιας και αποφάσισε να στραφεί στις βιογραφίες. Γράφει, σκηνοθετεί και ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο, Alexandros Iolas, βασισμένος στο βιβλίο του βιογράφου του Ιόλα. Το έργο ανέβηκε από το 2013 μέχρι και το 2018 σε διαφορετικούς χώρους (Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στην εγκαταλειμμένη Βίλα Ιόλα και στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης).

Ενδιάμεσα παρουσίασε με μορφή μονολόγου τη βιογραφία Imperator Caligula στον ιστορικό αρχαιολογικό χώρο, Μπέη Χαμάμ Λουτρά Παράδεισος στη Θεσσαλονίκη. Τον Οκτώβριο του 2018, ανέβασε τη θεατρική performance My Dear Andy, βασισμένη στη ζωή του Άντι Γουόρχολ στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο πλαίσιο της έκθεσης Αλέξανδρος Ιόλας: Η Κληρονομιά. Η παράσταση συνέχισε στην Αθήνα την επιτυχημένη πορεία της.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.