Λαϊκό Επιμορφωτικό Πανεπιστήμιο Νεάπολης-Συκεών: «Επιπτώσεις της πανδημίας στη ζωή μας: Κρίσεις και ευκαιρίες»


Με ένα νέο κύκλο διαδικτυακών μαθημάτων με θέμα «Επιπτώσεις της πανδημίας στη ζωή μας: Κρίσεις και ευκαιρίες» συνεχίζει για 18η συνεχή χρονιά τη λειτουργία του το Λαϊκό Επιμορφωτικό Πανεπιστήμιο του δήμου Νεάπολης-Συκεών, με πάγιο στόχο της δημοτικής Αρχής τη δωρεάν διασφάλιση ισότιμης πρόσβασης στη δια βίου μάθηση και τις έγκυρες πηγές πληροφόρησης όλων των πολιτών, ανεξαιρέτως ηλικίας ή γνωστικού επιπέδου.

«Μέσα από στοχευμένες και πάντα επίκαιρες θεματικές ενότητες, με την αγαστή συνεργασία και την πολύτιμη εθελοντική συνεισφορά των συμμετεχόντων έγκριτων επιστημόνων και διακεκριμένων ακαδημαϊκών, το Λ.Ε.Π. συνεχίζει στη μακρά διαδρομή του να αποτελεί μία κοινωνική και εκπαιδευτική επένδυση σύγχρονης πολιτικής δια βίου μάθησης του δήμου μας, ένα υπόδειγμα προσφοράς ισότιμης δια βίου μάθησης στην κοινωνία, που αναπτύσσεται και εξελίσσεται κατανοώντας τις ανάγκες της κάθε εποχής» σημειώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης. 

Το Πρόγραμμα των φετινών διαλέξεων που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ) και το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ», με ελεύθερη συμμετοχή των πολιτών, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας zoom, ξεκινά στις 24 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 13 Δεκεμβρίου 2021.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο email lepneapolis.sikeon@gmail.com επιλέγοντας την ημερομηνία που τους ενδιαφέρει (μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και σε όλες) και δύο μέρες πριν θα λάβουν το σύνδεσμο για να τις παρακολουθήσουν.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

► Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021, 19:00–21:00
• «Ενδο-οικογενειακή βία και πανδημία. Αιτίες και επιπτώσεις. Παρεμβάσεις: η εμπειρία του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης» 
Εισηγητής: Αθανάσιος Καρανίκος, ψυχολόγος, M.Sc. στην Κλινική και στη Συμβουλευτική Ψυχολογία
Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.)

► Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021, 19:00–21:00
• «Γίνεσαι γυναίκα, δεν γεννιέσαι: Οι ρόλοι της γυναίκας στη σύγχρονη εποχή ως παράμετροι της ψυχικής υγείας»
Εισηγήτρια: Χρυσάνθη Κολύβα, Κλινική –Κοινωνική ψυχολόγος, στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης ΠΥΞΙΔΑ

► Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021, 19:00–21:00
• «Ψυχική επιβάρυνση και άγχος από την πανδημία covid : πως καλλιεργούμε και ενισχύουμε την ψυχική μας ανθεκτικότητα»
Εισηγήτρια: Μάρω Βασσάρα, Ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια. Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής Προστασίας δήμου Νεάπολης –Συκεών

► Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021, 19:00–21:00
• «Πανδημία covid: Η κρίση ως ευκαιρία επανασχεδιασμού της ζωής μας»
Εισηγήτρια: Δόμνα Ευαγγελίδου, Επισκέπτρια Ψυχικής Υγείας, Κ.Ψ.Υ . ΒΔ τομέα

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.