Σεμινάρια για παροχή πρώτων βοηθειών από τους εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Θέρμης


Η ομάδα εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Θέρμης σε συνεργασία με τον δήμο Θέρμης και την κοινότητα της Νέας Ραιδεστού, διοργανώνει σειρά αυτοτελών σεμιναρίων διάρκειας δύο ωρών για την παροχή πρώτων βοηθειών (BLS) και ΚΑΡΠΑ (AED). 

Οι εθελοντές γνωρίζοντας καλά πως η καρδιοπνευμονική ανακοπή είναι μια από τις πιο δραστικές επείγουσες καταστάσεις που μπορεί όμως να αντιμετωπίσει ένας λειτουργός υγείας, αλλά και ένας απλός πολίτης, ξεκινά σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων από την Κοινότητα Νέας Ραιδεστού. 

Όπως είναι γνωστό σε περίπτωση ανακοπής εκτός νοσοκομείου, αν κάποιος παρευρισκόμενος δεν παρέμβει έγκαιρα και αποτελεσματικά, επαρκούν δυστυχώς ελάχιστα λεπτά της ώρας πριν επέλθουν μη αναστρέψιμες εγκεφαλικές βλάβες, μόνιμος εγκεφαλικός θάνατος και στη συνέχεια θάνατος. 

Η καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, η προσπάθεια που γίνεται για να διατηρηθεί και στη συνέχεια να επανέλθει το θύμα στη ζωή, συνεχίζει να εξελίσσεται ως γνώση και ως πρακτική με γρήγορους ρυθμούς. 

Μάλιστα οι παγκόσμιες κατευθυντήριες οδηγίες αντιμετώπισης, που ανανεώνονται κάθε πέντε χρόνια, εκσυγχρονίζονται και προσαρμόζονται στα νέα επιστημονικά δεδομένα, ώστε να προσφέρεται στα θύματα ανακοπής υψηλής ποιότητας φροντίδα.

Η καρδιακή ανακοπή μπορεί να αντιμετωπιστεί με έγκαιρη και έγκυρη παρέμβαση βοήθειας από κάποιον τυχαία παρευρισκόμενο και στην κατεύθυνση αυτή οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Θέρμης αναλαμβάνουν να μάθουν στους πολίτες τη χρήση του απινιδωτή και αρκεί μόνο για αυτό να δηλώσουν συμμετοχή με την εγγραφή τους στην παρακάτω Φόρμα Εγγραφής:

https://docs.google.com/…/1suTwvhvpzSuC6l7PqKNk55Z1GP…
https://www.ppthermis.eu/…/dorean-ekpaideysi-politon…/

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.