Δήμος Κορδελιού Ευόσμου - Ξεκίνησαν τα προγράμματα άσκησης ΑμεΑ


Τη δυνατότητα σε παιδιά με αναπηρία, ηλικίας 6 έως 12 ετών, να συμμετάσχουν στον πετυχημένο αθλητικό θεσμό των προγραμμάτων άθλησης, δίνει για ακόμη μια χρονιά ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, δια της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού & Νέας Γενιάς και της ΔΗΚΕΚΕ.

Και φέτος στο Δημοτικό Γυμναστήριο της οδού Κολοκοτρώνη στον Εύοσμο ξεκίνησαν τα προγράμματα άσκησης για παιδιά δημοτικού με σύνδρομο Down, Νοητικής Υστέρησης και Αυτισμού, τα οποία υλοποιούνται από το 2003 στο Δήμο μας, με τη συνδρομή έμπειρων και εξειδικευμένων Καθηγητών Φυσικής Αγωγής.
 
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση της σωματικής υγείας των παιδιών με ειδικές ικανότητες, η καλλιέργεια της αυτονομίας, η προαγωγή της υγείας, η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, της κινητικότητας αλλά και η ανάπτυξη της ομαδικότητας και της συνεργασίας.
Μέσω του προγράμματος επιτυγχάνεται:
  • Βελτίωση της Φυσικής Κατάστασης, αερόβιας ικανότητας και νευρομυϊκού συντονισμού
  • Ανάπτυξη δύναμης, ισορροπίας, βασικών κινητικών δεξιοτήτων, προσανατολισμού στο χώρο και χρόνο, ακουστικών ερεθισμάτων και πρωτοβουλιών μέσω των παιχνιδιών
ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Η συμμετοχή των παιδιών στο πρόγραμμα είναι χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Για εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα του Τμήματος Αθλητικής Ανάπτυξης: 2310705442, 2310700082

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.