Απόκριες 2023 στον Δήμο Νεάπολης - Συκεών


Η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών (ΚΕΥΝΣ) έχει ετοιμάσει και φέτος ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα ενθουσιάσει τους μικρούς και μεγαλύτερους συμπολίτες μας

Πανέτοιμος ο δήμος Νεάπολης- Συκεών μπαίνει, και επίσημα, από την επόμενη εβδομάδα, σε ρυθμούς Αποκριάς, με δεκάδες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, από την Τσικνοπέμπτη μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα, να έχουν σχεδιαστεί για να σκορπίσουν χαμόγελα, αισιοδοξία, χαρά και γιορτινή διάθεση.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών (ΚΕΥΝΣ) έχει διοργανώσει και για φέτος ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα ενθουσιάσει τους μικρούς και μεγαλύτερους συμπολίτες μας, με πολλά καλλιτεχνικά σχήματα και τοπικούς συλλόγους, σε μία περίοδο που αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για γιορτή, χορό και τραγούδι.

Φυσικά, την τιμητική τους έχουν και αυτή τη χρονιά οι μικροί μας φίλοι, που θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στο πνεύμα των ημερών μέσα από τα παιδικά αποκριάτικα πάρτι με ταχυδακτυλουργικά, τρικ, ζογκλερικά κόλπα, διαγωνισμούς, μπαλονοκατασκευές, αστείες γκάφες, εκπλήξεις αλλά και πολύ χορό που θα πραγματοποιηθούν σε κάθε Δημοτική Ενότητα. 

Το αποκριάτικο πρόγραμμα για τα μικρά παιδιά περιλαμβάνει και πληθώρα δράσεων από τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Συκεών, Νεάπολης και Πεύκων, όπου μασκαρεμένα θα απολαύσουν τους μύθους του Αισώπου να ζωντανεύουν, στο πιο χρωματιστό καρναβαλίστικο Messy Play event (για παιδιά 2-12 ετών). 

Το χορευτικό συγκρότημα του δήμου Νεάπολης-Συκεών θα παρουσιάσει έθιμα και χορούς της Αποκριάς μέσα από διαδραστικά παιχνίδια σχεδιασμένα για τους μικρούς φίλους των βιβλιοθηκών (για παιδιά 5-10 ετών). (Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις των Δημοτικών Βιβλιοθηκών είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή).Μεταμφιεσμένα μπουλούκια μουσικών και χορευτών και Κουδουνοφόροι του Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Γεώργιος» Ανθής Σερρών με τη συνοδεία χάλκινων οργάνων και την μπάντα κρουστών «άι ΝΤΟΣ» θα ξεχυθούν στους δρόμους από το πάρκο Βαλσαμή με προορισμό την πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) στη Νεάπολη, όπου θα στηθεί ένα μοναδικό παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι.

Χορός και γλέντι θα στηθεί από μικρούς και μεγάλους γύρω από μια μεγάλη φωτιά την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023, με παραδοσιακή μουσική και άφθονο κρασί και τη συμμετοχή δεκάδων τοπικών συλλόγων, σωματείων και χορευτικών συγκροτημάτων του δήμου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα κορυφωθεί την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023, με πατροπαράδοτα φαγητά και παραδοσιακά γλέντια με τους ADAMAMAN, το μουσικό σχήμα του Νίκου Ταλέα, το μουσικό σχήμα «Ακούσματα Παράδοσης» και το μουσικό σχήμα του Δημήτρη Κεχαγιά και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες Αγίου Παύλου, Νεάπολης, Πεύκων και Συκεών, αντίστοιχα, από τις 11 το πρωί.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου
Δ.Ε. Νεάπολης, Πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) 7:30 μ.μ.
Διασκεδάζουμε με παραδοσιακή μουσική, χορό και κρασί!

Ένα παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι θα στηθεί το απόγευμα της Τσικνοπέμπτης στην πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) στη Νεάπολη. Από τις 6 μ.μ. μπουλούκια μεταμφιεσμένων μουσικών και χορευτών με τη συνοδεία χάλκινων οργάνων, την μπάντα κρουστών «άι ΝΤΟΣ» και τους κουδουνοφόρους του Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Γεώργιος» Ανθής Σερρών, θα ξεκινήσουν από το πάρκο Βαλσαμή με προορισμό την πλατεία Ειρήνης (Ρολόι). Ο στόχος είναι να μπούμε μικροί και μεγάλοι στο χορό και να γλεντήσουμε όλοι μαζί γύρω από μια μεγάλη φωτιά.

Συμμετέχουν: Χορευτικό Συγκρότημα Παραδοσιακών Χορών δήμου Νεάπολης-Συκεών, Χορευτικό Συγκρότημα «Αγ. Φωτεινή η Νεαπολίτις», Σύλλογος Γυναικών «Εστία», Χορευτικά Συγκροτήματα των Κ.Α.Π.Η. Νεάπολης και Συκεών, Πολιτιστικός Σύλλογος Συκεών «Τα Κάστρα», 4ο Σύστημα Προσκόπων Συκεών, 6ο Σύστημα Προσκόπων Νεάπολης, Σωματείο Μονοπάτια και Στόχοι, Σύλλογος Ποντίων Νεάπολης, Ποντιακή Εστία Νεάπολης.

ΠΑΙΔΙΚΑ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ ΠΑΡΤΙ

Παιδιά, σας περιμένουμε στην πιο όμορφη αποκριάτικη εκδήλωση με ταχυδακτυλουργικά, τρυκ, ζογκλερικά κόλπα, διαγωνισμούς, μπαλονοκατασκευές, αστείες γκάφες, εκπλήξεις αλλά και πολύ χορό!

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ
Αύλειος χώρος 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Παύλου (Τέρμα Υδραγωγείου Ευαγγελίστρια), 11:30 π.μ.

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΥΚΩΝ
Κλειστό Γήπεδο (ΔΑΚ) Πεύκων (Δημοκρατίας 6), 6 μ.μ.

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΚΕΩΝ
Δενδροφυτεία, 11:30 π.μ.

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
Πλατεία Ειρήνης (Ρολόι), 11:30 π.μ.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 Φεβρουαρίου

Με παραδοσιακό γλέντι και πατροπαράδοτα φαγητά σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες από τις 11 το πρωί…


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αγίου Παύλου (γήπεδο ποδοσφαίρου)
Με τους ADAMAMAN

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Πάρκο Ρουμανικών
Με το μουσικό σχήμα του Νίκου Ταλέα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΥΚΩΝ

Αύλειος χώρος Κλειστού Γυμναστηρίου Πεύκων
σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό–Αιμοδοτικό Σύλλογο Κατοίκων Πεύκων
Με το μουσικό σχήμα «Ακούσματα Παράδοσης»

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΚΕΩΝ

Δενδροφυτεία Συκεών
Με το μουσικό σχήμα του Δημήτρη Κεχαγιά

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ

Ελάτε μασκαρεμένοι με αυτοσχέδια στολή, να ζωντανέψουμε τους μύθους του Αισώπου, στο πιο χρωματιστό καρναβαλίστικο Messy Play event. Προσοχή το Messy Play λερώνει!

Για παιδιά 2-12 ετών και ώρα 6 μ.μ. – 8 μ.μ.

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου - Βιβλιοθήκη Νεάπολης
Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου - Βιβλιοθήκη Πεύκων
Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου - Βιβλιοθήκη Συκεών

Το χορευτικό συγκρότημα του δήμου Νεάπολης-Συκεών παρουσιάζει έθιμα και χορούς της Αποκριάς μέσα από διαδραστικά παιχνίδια σχεδιασμένα για τους μικρούς φίλους των βιβλιοθηκών. Για παιδιά 5-10 ετών

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου - στις 5 μ.μ. - Βιβλιοθήκη Συκεών
Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου - στις 5 μ.μ. - Βιβλιοθήκη Πεύκων
Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου - στις 6:30 μ.μ. - Βιβλιοθήκη Νεάπολης

Η συμμετοχή είναι δωρεάν με προεγγραφή

Δηλώσεις συμμετοχής

Δημοτική Βιβλιοθήκη Νεάπολης, Αμασείας 21, τηλέφωνο 2310 635060
Δημοτική Βιβλιοθήκη Πεύκων, Μικράς Ασίας 32, τηλέφωνο 2310 676356
Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών, Οδ. Φωκά 46, τηλέφωνο 2310 217376


ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Πληροφορίες: 2313 313 125, 2313 329 540, Keyns2012@gmail.com

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.