Διαδικτυακή εκδήλωση του Δήμου Χαλκηδόνος:“Βία κατά των Γυναικών Μια Πανδημία Χωρίς Εμβόλιο- Μια Πανδημία Χωρίς Εμβόλιο


Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, την 25η Νοεμβρίου, η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Δήμου Χαλκηδόνος διοργανώνει την Παρασκευή 26 Νοέμβριου 2021 στις 18:30 διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: “Βία κατά των Γυναικών Μια Πανδημία Χωρίς Εμβόλιο”.
 
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά (livestreaming) από τη σελίδα της Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Δήμου Χαλκηδόνος στο Facebook (https://www.facebook.com/Επιτροπή-Ισότητας-των-Φύλων-Δήμου-Χαλκηδόνος-106097884831474) και μπορείτε να την παρακολουθήσετε χωρίς εγγραφή από οποιαδήποτε συσκευή επιθυμείτε.
 
Στην εκδήλωση θα γίνει αναφορά στις πραγματικές διαστάσεις του φαινομένου, στο νομικό και θεσμικό πλαίσιο, στον ρόλο της αστυνομίας και στην λειτουργία των γραφείων ενδοοικογενειακής βίας αλλά και στις υπηρεσίες και τις δράσεις του ΕΚΚΑ.

Η 25η Νοεμβρίου αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως η Διεθνής ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, υπενθυμίζοντας ότι δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση. Απεναντίας, η ψυχολογική, σεξουαλική, σωματική ή λεκτική βία κατά των γυναικών, αποτελεί σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που δεν περιορίζεται από σύνορα, κοινωνικούς, οικονομικούς ή πολιτισμικούς περιορισμούς, αλλά μας αφορά όλους και όλες.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.