Δήμος Παύλου Μελά: Εκδήλωση Μνήμης και συναυλία στο Μνημείο του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη


102 χρόνια μετά, η μνήμη της ηρωικής θυσίας των Εθνομαρτύρων των Δικαστηρίων της Αμασείας τον Σεπτέμβριο του 1921 με απόφαση του Κεμάλ Μουσταφά, παραμένει δυνατή και αναλλοίωτη στον χρόνο.

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά και το σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης συνεχίζοντας την συνεργασία τους για την περιποίηση τιμών στον Εθνομάρτυρα Νίκο Καπετανίδη διοργανώνουν από κοινού εκδήλωση ιστορικό αφιέρωμα - συναυλία στον χώρο του μνημείου του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη εντός του υπό δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00.

Η συναυλία αφιέρωμα αποτελεί μέρος των πρώτων Καπετανίδειων που από φέτος καθίστανται θεσμός για τον Δήμο Παύλου Μελά στην Μητροπολιτική Δυτική Θεσσαλονίκη με σκοπό την ανάδειξη της Εθνικής Ιστορικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου σε γειτονιές γεμάτες προσφυγικό πληθυσμό που ειρηνικά διακονούν την Παράδοση του τρισχιλιόχρονου Πόντου.

Το τμήμα καλλιτεχνικών παραστάσεων του σωματείου Δράσης Νίκος Καπετανίδης με την ευθύνη και επιμέλεια των Φάνη Κουρουκλίδη, Αλέξη Παρχαρίδη, Γιώργου Συμεωνίδη και το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά θα παρουσιάσουν μια ιστορική μουσική αφηγηματική τοιχογραφία που θα ενώνει την προσωπικότητα του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη με τα γεγονότα που αποτέλεσαν το στρατηγικό πλαίσιο της εποχής του.

Με ένα πολυμελές μουσικό επιτελείο 20 Καλλιτεχνών επί σκηνής, απόδοση ιστορικών μουσικών επών του Πόντου με την μαεστρική καθοδήγηση του Φάνη Κουρουκλίδη, την μαγική φωνή του Αλέξη Παρχαρίδη και την από βάθος αιώνων ερχόμενη αφηγηματική δύναμη του Γιώργου Συμεωνίδη η μουσική αυτή ηθογραφία θα παραδώσει στους θεατές την κληρονομιά των εκτελεσθέντων στην Τουρκική αγχόνη με τιμιότητα και ενάργεια.

Ηχητική κάλυψη: Μάκης Μαριάδης Λάζαρος Φαντίδης.
Η εκδήλωση είναι με δωρεάν είσοδο.
 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Αλέξης Παρχαρίδης, φωνή
Φάνης Κουρουκλίδης, λύρα & Σχολή
Δημήτρης Τεπερεκίδης, πλήκτρα (μαέστρος)
Γιώργος Κορτσινίδης, τύμπανα & ντραμς
Κώστας Ζώης, νταούλι & Σχολή
Γιάννης Πούλιος, λαούτο
Δάνης Κουμαρζτής, κοντραμπάσο
Γιάννης Πεχλιβανίδης, κρουστά
Κώστας Σιώπης, κλαρίνο

Σχολή Απόλλων του Φάνη Κουρουκλίδη
Δαμιανός Ακριτίδης
Ραφαήλ Αλεξανδρίδης
Σχολή νταουλιού Κώστα Ζώη
Κυριάκος Παπαδόπουλος
Θεόδωρος Μουρατίδης
Πέτρος Ζώης
Ήχος – φώτα
Μάκης Μαριάδης

Ο τρόπος εισόδου και προσέγγισης των πολιτών θα υποστηριχθεί και θα υποδειχθεί από την Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Παύλου Μελά, αποκλειστικά από την είσοδο του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.