Luis Borda & Γεωργία Βεληβασάκη «Συναντήσεις και Αποχαιρετισμοί – Κρήτη, Θεσσαλονίκη, Buenos Aires» με ελεύθερη είσοδο


Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Epopsis παρουσιάζουν την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022 και ώρα: 21:00 στη «Σκηνή Σωκράτης Καραντινός» - Μονή Λαζαριστών, τον Αργεντινό μαέστρο Luis Borda, από τους λαμπρότερους εκπροσώπους του Tango Nuevo στην Ευρώπη και τον κόσμο, μαζί με την Ελληνίδα ερμηνεύτρια από την Κρήτη, Γεωργία Βεληβασάκη, σε μια μεγάλη συναυλία στην Θεσσαλονίκη. 
Ο Luis Borda και η Γεωργία Βεληβασάκη, έχοντας στη «βαλίτσα» τους εξαιρετικές κριτικές και το χειροκρότημα ενός θερμού κοινού στις συναυλίες τους σε θέατρα και φεστιβάλ της Ευρώπης, παρουσιάζουν ένα μουσικό υλικό με τον αέρα της Αργεντινής και της Κρήτης, τραγούδια που γεννήθηκαν μέσα από πλήθος «συναντήσεων και αποχαιρετισμών» (encuentros y despedidas) των δύο καλλιτεχνών. 

Στο πρόγραμμά τους η φλογερή και νοσταλγική μουσική του Μπουένος Άιρες μεταπλάθεται από την ομορφιά των αυτοσχεδιασμών και τη συνθετική δύναμη του Αργεντινού δεξιοτέχνη, σμίγοντας με μια μαγική μεσογειακή φωνή αλλά και το παραδοσιακό ηχόχρωμα τη κρητικής λύρας. 

Σαγηνευτικές μελωδίες, αργεντίνικα tango, milonga και chacarera, ανταμώνουν με ριζίτικα τραγούδια. Ορμητικοί ρυθμοί, πάθη, αισθήματα βαθιά, κόσμων που τους ενώνει η μουσική και η θάλασσα. Τα τραγούδια, γεμάτα με βιώματα που υπερβαίνουν το χρόνο, εκφράζουν το δράμα της προσφυγιάς, της απώλειας, και μαζί τον έρωτα, την ελπίδα της αναγέννησης, την ακούραστη εργασία της οικοδόμησης ενός πολιτισμού μέσα από τη συνομιλία διαφορετικών μουσικών κόσμων, μα τόσο κοντινών ως προς το ουσιαστικό τους περιεχόμενο. 

Μαζί με τον Luis Borda και τη Γεωργία Βεληβασάκη συμπράττουν κορυφαίοι μουσικοί όπως ο Σπύρος Ρασσιάς (πιάνο), ο Παντελής Αγκιστριώτης (κρητική λύρα), ο Δημήτρης Αραμπατζής (bandoneon) και ο Ανδρέας Ζιάκας (κιθάρα). Συμμετέχει στο τραγούδι ο Ανδρέας Σμυρνάκης. 

Την παράσταση εμπλουτίζει, με φλόγα και ένταση, το αριστοτεχνικό ζευγάρι χορευτών του αργεντίνικου τάνγκο Νάντια Χρονίδου & Γιάννης Σαπατόρης. 

Μια μουσική παράσταση υψηλού επιπέδου με τη συνέργεια και το έργο της κοινής διαδρομής των Luis Borda και Γεωργίας Βεληβασάκη. Καλλιτέχνες χωρίς σύνορα σε καιρούς γεμάτους σύνορα, μουσικοί με διαφορετικές μουσικές καταβολές διερευνούν και πειραματίζονται στο πεδίο της διαχρονικής και διατοπικής μουσικής έκφρασης και δημιουργίας. 

Η εκδήλωση έχει την υποστήριξη και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022 Ώρα: 21:00 «Σκηνή Σωκράτης Καραντινός» - Μονή Λαζαριστών 

Διοργάνωση: Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Epopsis.

‼️LUIS BORDA & ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΕΛΗΒΑΣΑΚΗ‼️ «Συναντήσεις και Αποχαιρετισμοί – Κρήτη, Θεσσαλονίκη, Buenos Aires» 📅 (με ηλεκτρονικά εισιτήρια μηδενικής αξίας από τη www.viva.gr 

Αντί εισιτηρίου συλλέγονται προαιρετικά τρόφιμα υπέρ της «ΑΡΩΓΗΣ Θεσσαλονίκης» 


Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.