Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «ΑΝΟΙΑ Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΜΑΣ» στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου


Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «ΑΝΟΙΑ Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΜΑΣ» συνδιοργανώνουν την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023, στις 11.00πμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου Μ. Αλεξάνδρου 57, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας, το Κέντρο Κοινότητας Κορδελιού Ευόσμου και η Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Κορδελιού Ευόσμου με την Ελληνική Εταιρία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών.

Οι οργανωτές απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους δημότες και μη, διότι στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων για τις τελευταίες εξελίξεις για το σοβαρό ιατρικό και κοινωνικό πρόβλημα της ΑΝΟΙΑΣ, και η μετάδοση μηνυμάτων αγάπης και ελπίδας προς κάθε ενδιαφερόμενο.

Η νόσος Alzheimer είναι η πιο συχνή μορφή άνοιας και αποτελεί μείζον ιατρικό, κοινωνικό και οικονομοτεχνικό πρόβλημα για τις ανεπτυγμένες κοινωνίες με μεγάλο προσδόκιμο επιβίωσης. Είναι γνωστό ότι ο όρος «άνοια» αφορά στην έκπτωση των νοητικών λειτουργιών, καταρχήν της μνήμης και ακολούθως του λόγου, της κρίσης και συνολικά της προσωπικότητας. Σύμφωνα με στατιστικές σήμερα, υπάρχουν περισσότεροι από 200.000 ασθενείς στην Ελλάδα και 50.000.000 παγκοσμίως, από τη νόσο προσβάλλεται το 5% των ατόμων άνω των 65 ετών και το 25% άνω των 85. Οι επιστήμονες προβλέπουν ότι στο μέλλον ο αριθμός των ατόμων με άνοια θα αυξηθεί δραματικά. Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών (AlzheimerHellas) εκτιμά ότι αριθμός τους στην χώρα μας θα φθάσει στους 354.000 το 2050.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα αναπτυχθούν θεματικές όπως:

*Τι είναι η Άνοια;
*Ποια είναι τα συμπτώματα;
*Ποια είναι τα Στάδια της Νόσου;
*Πως αντιμετωπίζεται και ποιες είναι οι παροχές του 1ου Οικοτροφείου Άνοιας «Παναγία Γλυκοφιλουσα» για ασθενείς τελικού σταδίου που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΊ

Κλεάνθης Μανδαλιανός Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου
Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας - Πρόεδρος Δημοτικής Επιχείρησης Κορδελιού Ευόσμου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
Γεσθημανή Κοτζαπιγίκογλου Κοινωνική Λειτουργός Κέντρου Κοινότητας

ΟΜΙΛΗΤΕΣ
1η Θεματική ενότητα
Θέμα « Πρόληψη-διατροφή-έρευνες για το ελαιόλαδο και ρόδι»
Θάνος Χατζηκωστόπουλος Κλινικός Ψυχολόγος

2η Θεματική ενότητα
Λειτουργία και δομή του Οικοτροφείου «Παναγία η Γλυκοφιλούσα»
Αναστασία Νεοκοσμίδου Κοινωνική Λειτουργός
Αναγνωστοπούλου Γαρυφαλλιά Προϊσταμένη Δομής

3η Θεματική ενότητα
Περιθάλποντες-Συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη των φροντιστών οι οποίοι επωμίζονται την μεγάλη ευθύνη της περίθαλψης των ασθενών με άνοια στο σπίτι. Παροχή επιστημονικής, εμπειρικής και βιωματικής γνώσης για την φροντίδα των ασθενών.
Θάνος Χατζηκωστόπουλος Κλινικός Ψυχολόγος

Συντονισμός - Παρουσίαση Νίκη Στρατηλάτη Δημοσιογράφος Συγγραφέας

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.