1ο ‘’Olympic Day Park’’ Μία Γιορτή για τον Αθλητισμό και το περιβάλλον!


Το 1ο ‘’Olympic Day Park’’ είναι γεγονός! Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, 4 μεγάλοι φορείς συνεργάζονται με όραμα έναν νέο Ολυμπιακό θεσμό που υπόσχεται ένα διασκεδαστικό ταξίδι στον κόσμο του Ολυμπισμού, μέσα από πλούσιες εκπαιδευτικές και αθλητικές δράσεις, γεμάτες κίνηση, παιχνίδι, ανακάλυψη και ψυχαγωγία για όλη την οικογένεια.

Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Δήμος Θέρμης & Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη
Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας ( ΦΟ.Δ.Σ.Α)

Το καινοτόμο φεστιβάλ πολιτισμού και αθλητισμού, ακολουθεί τα διεθνή πρότυπα της Ολυμπιακής Ατζέντας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) για την προώθηση των Ολυμπιακών αξιών, ενώ υλοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας 2023. Η Διεθνής Ολυμπιακή Ημέρα / International Olympic Day, καθιερώθηκε από τη ΔΟΕ με στόχο τη διάδοση της Ολυμπιακής ιδέας και αποτελεί τον παγκόσμιο επετειακό εορτασμό για την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων (ΑΘΗΝΑ, 1896).

Υπαίθριες κινητικές δραστηριότητες και παιχνίδια για όλες τις ηλικίες φέρνουν τη νέα γενιά κοντά στον ενεργό τρόπο ζωής και στον θετικό τρόπο σκέψης και δράσης. Μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αθλοπαιδιές, να παρακολουθήσουν επιδείξεις Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αθλημάτων, να πάρουν μέρος σε παιχνίδια δοκιμασιών και να απολαύσουν μουσικές του κόσμου, σε ένα καταπράσινο περιβάλλον.

Σας περιμένουμε όλους στο Περιβαλλοντικό Πάρκο ΦΟ.Δ.ΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, για να συμμετάσχετε υπό την καθοδήγηση προπονητών και αθλητών των Αθλητικών Συλλόγων των Δήμων Θέρμης & Πυλαίας-Χορτιάτη σε αθλητικές δράσεις, όπως Ρυθμική, Στίβος, Χορός, Tae Kwo Do, Πινγκ Πονγκ, Μπάντμιντον, Σκάκι, Judo και σε πολλά ακόμη αθλήματα. Παράλληλα, μέσα από διαδραστικά παιχνίδια τα παιδιά θα κατανοήσουν την έννοια της ανακύκλωσης, και θα γνωρίσουν τον ‘’Ήρωα του καφέ κάδου’’. Τις δράσεις του Ολυμπιακού Μουσείου, στηρίζει η Εταιρία Κωτσόβολος, Χρυσός Χορηγός του 6ου ‘’Olympic Day Run’’ Greece.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.