Η "Σίρλεϊ Βαλεντάιν" πάει Παλαιόκαστρο...


Η Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων Μυγδονίας «Θεατροποινίτες» του Πολιτιστικού Συλλόγου «Εν Δράσει» και με την υποστήριξη του Δήμου Ωραιοκάστρου, ετοίμασε και παρουσιάζει το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024 στο κτίριο «Παύλος Μελάς» στο Παλαιόκαστρο την παράσταση «Σίρλεϊ Βαλεντάιν». Η παράσταση έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 19.00.

"Η Σίρλεϊ Βαλεντάιν είμαι εγώ."

Η Σίρλεϊ είναι μια γυναίκα γύρω στα 50. Ζει με τον άντρα της στο Μάντσεστερ της Αγγλίας. Τα παιδιά της έχουν μεγαλώσει πια, έχουν φύγει από το σπίτι. Έχει μείνει μόνη με τον σύζυγό της Τζο. Δηλαδή εντελώς μόνη. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια ειναι δυο ξένοι μέσα στο ίδιο σπίτι. Ο Τζο είναι ο άνθρωπος πρόγραμμα, ο άνθρωπος ρομπότ. Σπίτι, δουλειά, tea at four o' clock SHARP!

Η μόνη επικοινωνία της με τον Τζο εξαντλείται στον συντομότατο διάλογο:
Shìrley: Jo, the lunch is ready.
Jo: Coming.

Έτσι η Σίρλεϊ βιώνοντας την απόλυτη μοναξιά αρκείται να μιλάει με τον τοίχο. Του λέει τα νέα της, τα προβλήματά της, τον πόνο της. Του λέει ότι νιώθει να έχει χαθεί μέσα στην καθημερινότητα, μέσα στην επανάληψη, μέσα στο νοικοκυριό της. Σαν να έγινε η κουζίνα του σπιτιού της ένας βάλτος και εκεί βούλιαξε κι έχασε την προσωπικότητα της, τα όνειρά της, την όρεξη για ζωή που είχε κάποτε. Σαν να της χάρισαν παραπάνω ζωή από αυτή που μπορούσε να σηκώσει, και τώρα κουβαλά αυτό το περίσσιο φορτίο της αμεταχείριστης ζωής.
 
Εκτός από τη φιλία της με τον τοίχο η Σίρλεϊ έχει κι ακόμη μια φίλη. Την Τζαίην. Χωρισμένη και φεμινίστρια η Τζαίην θέλει να ζησει με πάθος, να ρουφήξει το μεδούλι. Έτσι λοιπόν στα ταξιδιάρικα της πλάνα συμπεριλαμβάνει και την Σίρλεϊ. Της κάνει δώρο ένα εισιτήριο για ένα ελληνικό νησί με ημερομηνία επιστροφής δεκαπέντε μέρες μετά. Για δύο από τις πενήντα δύο βδομάδες του χρόνου της δίνεται η ευκαιρία να ζήσει μόνη, ελεύθερη και χαρούμενη τρώγοντας ελιές, με τα πόδια να βρέχονται στη θάλασσα.

Της δίνει λοιπόν αυτό το εισιτήριο και είναι σαν να της αφήνει ωρολογιακή βόμβα στα χέρια.
Πώς θ' αντιδράσει η Σίρλεί; Τί διεργασίες θα συμβούν γύρω της κι εντός της;
Και τελικά τί θα αποφασίσει;

Όλα αυτά on stage...

Σκηνοθεσία: Βίκυ Γρηγοριάδου
Παραγωγή: Πολιτιστικός Σύλλογος "ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.