Ανοίγει αυλαία το 21ο Φεστιβάλ Παιδείας

Το 21ο Φεστιβάλ Παιδείας, ο θεσμός που αγαπήθηκε και αγκαλιάστηκε από την πολυπληθή κοινότητα των 18.000 μαθητών του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου ξεκινά, “ανοίγοντας πανιά” για ένα ακόμη ξεχωριστό ταξίδι, στον κόσμο της γνώσης, της νεανικής δημιουργίας, της έκφρασης και της συμμετοχής.
Με κυρίαρχο σύνθημα “Αν όχι εμείς; Ποιος;” οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου στέλνουν μέσα από τη συμμετοχή τους στη φετινή διοργάνωση το δικό τους μήνυμα ελπίδας, αποδεικνύοντας πως οι νέοι μπορούν να παλέψουν για έναν κόσμο καλύτερο, για έναν κόσμο που τα όνειρα τους μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

“Μέσα από αυτήν την προτρεπτική και επαναστατική ρήση θέλουμε τα παιδιά μας, να καταλάβουν ότι όσο δύσκολο κι αν είναι το σήμερα, το αύριο μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό, αρκεί να μην συμβιβάζονται, να μην απελπίζονται και να αγαπήσουν την ατομική ευθύνη. Η νέα γενιά όσο απογοητευμένη και πληγωμένη κι αν είναι από τους εκφραστές του παλιού, μπορεί να διεκδικήσει άμεσα, επάξια και ισότιμα τη θέση που της αξίζει στην Ευρώπη. Φτάνει μόνο να πιστέψει στις δυνάμεις της και να στηριχθεί σ' αυτές! Άλλωστε … «Αν όχι αυτοί …. τότε ποιοι ;»” τόνισε στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας.

“Με την πίστη πως το μαθητικό φεστιβάλ θα γίνει πυρήνας σκέψης και προβληματισμού αλλά και αφετηρία να αντλήσουμε από τη μαθητική κοινότητα μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας, ευχαριστούμε και συγχαίρουμε όλους τους συμμετέχοντες αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση της φετινής διοργάνωσης” δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς, Αθλητισμού & Πολιτισμού κ. Ιωάννης Καμαρινός.

Το διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ ξεκινά τη Δευτέρα 18 Απριλίου και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 19 Μαΐου και περιλαμβάνει:

ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
● Αγώνας Επιχειρηματολογίας (18 Απριλίου)
● Διαγωνισμός Ποίησης – collage(19 Απριλίου)
● Διαγωνισμός Εκφραστικής Ανάγνωσης (21 Απριλίου)

ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
● Αρχαία Ελληνικά Παιχνίδια (17 Μαΐου)
● Διαγωνισμός Ορθογραφίας (19 Μαΐου)

Η αυλαία του 21ου Φεστιβάλ Παιδείας πέφτει με την υπαίθρια εκδήλωση – τελετή λήξης που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ευόσμου στα τέλη Ιουνίου, μετά τη λήξη του σχολικού έτους και την ολοκλήρωση των εξεταστικών υποχρεώσεων των μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.