Ξεκινά το 22ο Φεστιβάλ Παιδείας

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου από τις 3 έως τις 18 Μαΐου οργανώνει με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση το Φεστιβάλ Παιδείας το οποίο φέτος συμπληρώνει 22 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας του στη σχολική ζωή.

Ο θεσμός αυτός ανανεώθηκε επιτυχώς τα τελευταία δύο χρόνια με επιμέρους ενότητες διαγωνιστικού χαρακτήρα, και στηρίχθηκε τόσο από την τοπική εκπαιδευτική κοινότητα (καθηγητές και σχολικούς συμβούλους), όσο και από ποιητές της πόλης μας, ηθοποιούς-καθηγητές της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης ΚΘΒΕ, καθώς και από πανεπιστημιακούς του ΑΠΘ (Σχολή Καλών Τεχνών).

«Είναι δίπλα μας...» είναι το θέμα του φετινού Φεστιβάλ Παιδείας και μέσα από ένα τόσο γενικό και απεριόριστο θέμα το οποίο αποκτά ακόμη πιο ενδιαφέρουσες διαστάσεις μέσα από τα μάτια των παιδιών, οι διοργανωτές ωθούν, προτρέπουν και παροτρύνουν τα ίδια τα παιδιά να αποτυπώσουν στο χαρτί, στη φωτογραφία, αλλά και στον επιχειρηματολογικό λόγο, τα σημερινά κοινωνικά προβλήματα και να μας πουν τι τα πληγώνει, τι τα λυτρώνει, τι δίνει νόημα και προοπτική στη ζωή τους αλλά και τι είναι αυτό που πρέπει να διορθωθεί μέσα από την δική τους οπτική.
Με δεδομένο λοιπόν ότι όλα « είναι δίπλα μας» η φτώχεια, η ανεργία, οι πρόσφυγες, ο πόλεμος, η αδικία, το καλό, το κακό, η αλληλεγγύη, ο εθελοντισμός, η επιστήμη, η αγάπη, κ.α αναμένεται ότι το 22ο Φεστιβάλ θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι θεματικές του 22ου Φεστιβάλ Παιδείας θα είναι:
  • ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ - ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΜΑΪΟΥ
  • ΠΟΙΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΜΑΪΟΥ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΜΑΪΟΥ
  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΡΙΤΗ 9 ΜΑΪΟΥ
  • ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΜΑΪΟΥ
  • ΑΡΧΑΙΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 18 ΜΑΪΟΥ
και θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου ( Μ. Αλεξάνδρου 57) ενώ η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία Ευόσμου. Πρόκειται για εκδήλωση στην οποία όλοι οι διακριθέντες των διαγωνισμών θα παρουσιάσουν το έργο τους και σε όλους τους συμμετέχοντες των διαγωνισμών, όπως και στα σχολεία θα δοθούν αναμνηστικά. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από καλλιτεχνικό πρόγραμμα μαθητικών μουσικών συγκροτημάτων και καλλιτεχνικών ομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.