Εγγραφές έως 10 Οκτώβρη στις καλλιτεχνικές ομάδες Θεάτρου, Μουσικής, Φωτογραφίας του Δήμου Παύλου Μελά


Α. ΘΕΑΤΡΟ 

Θεατρική Ομάδα Δήμου Παύλου Μελά

Η Θεατρική Ομάδα Δήμου Παύλου Μελά δημιουργήθηκε το 2015 από τη συνένωση δύο ιστορικών Θεατρικών Ομάδων: τη Θεατρική Ομάδα “ΚΑΠΝΟΜΑΓΑΖΟ” και το “Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Πολίχνης”, σχήματα τα οποία λειτουργούσαν πριν την συνένωση, λόγω του νόμου Καλλικράτη, στους δήμους Σταυρούπολης και Πολίχνης αντίστοιχα από το 1980 και έχουν να επιδείξουν μακρόχρονη εμπειρία στα θεατρικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας .

Με την ίδρυσή της συγχωνεύτηκαν η πολύχρονη εμπειρία και γνώση ανθρώπων, που για περισσότερα από 25 χρόνια, μέσα από την κοινή τους δράση στο χώρο της τέχνης του θεάτρου υπηρέτησαν αυτήν και τον πολιτισμό ευρύτερα, παρέχοντας στο κοινό θεατρική παιδεία παράλληλα με την ψυχαγωγία.

Πληροφορίες – εγγραφές: 2313302 835, 938, Μαρία Παναγιωτίδου

Σημείωση: Προτεραιότητα για εγγραφή στη θεατρική ομάδα και τα δωρεάν εργαστήριά της έχουν οι δημότες και κάτοικοι του Δήμου Παύλου Μελά

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
Αίτηση εγγραφής στη Θεατρική Ομάδα Δήμου Παύλου Μελά σε Pdf
Αίτηση εγγραφής στη Θεατρική Ομάδα Δήμου Παύλου Μελά σε word


Β. ΜΟΥΣΙΚΗ

Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Παύλου Μελά – Μουσική παιδεία

Η Φιλαρμονική του Δήμου Παύλου Μελά δημιουργήθηκε το 1993, σε μια προσπάθεια του Δήμου να προσφέρει δωρεάν μουσική παιδεία αλλά και να υποστηρίξει και να ομορφύνει τις εκδηλώσεις του Δήμου (παρελάσεις, εκδηλώσεις καρναβαλιού, συναυλίες, γιορτές και παραστάσεις). Παράλληλα, εκτός από τη μουσική παιδεία, προάγει τη συλλογικότητα, τη συνεργασία και τον εθελοντισμό.

Σήμερα στη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Παύλου Μελά, γίνονται μαθήματα σε όλα τα πνευστά όργανα (φλογέρα, φλάουτο, τρομπέτα, σαξόφωνο, κλαρινέτο, βαρύτονο) και στα κρουστά που υποστηρίζουν την λειτουργία της μπάντας τις ημέρες, Τρίτη, Πέμπτη στη Δ.Ε. Πολίχνης και Τετάρτη στη Δ.Ε. Ευκαρπίας, ώρες 18:00-21:00.

Τα τμήματα εκμάθησης αφορούν κυρίως παιδιά από 8 ετών και άνω, χωρίς να αποκλείουν ενήλικες με εμπειρία που μπορούν να ενταχτούν σε σχήματα.

Τα τμήματα της φλογέρας αποτελούν το φυτώριο για ένταξη των παιδιών στα πνευστά και για την εξοικείωσή τους με την λειτουργία της Φιλαρμονικής.

Πληροφορίες για εγγραφές: 2313302 937, 938, 936, Μαρία Μελίδου, Αρχιμουσικό και Μαρία Παναγιωτίδου

Σημείωση: Προτεραιότητα για εγγραφή στα μαθήματα της φιλαρμονικής έχουν οι Δημότες και κάτοικοι του Δήμου Παύλου Μελά

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
Αίτηση εγγραφής Ανηλίκων στη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Παύλου Μελά σε Pdf
Αίτηση εγγραφής Ανηλίκων στη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Παύλου Μελά σε word
Αίτηση εγγραφής Ενηλίκων στη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Παύλου Μελά σε Pdf
Αίτηση εγγραφής Ενηλίκων στη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Παύλου Μελά σε word


Γ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ


Φωτογραφική Λέσχη«Όψεις», Σεμινάρια

Η Φωτογραφική Λέσχη «Όψεις» δημιουργήθηκε τον Μάιο του 1994 από εννιά φωτογράφους της τότε Φωτογραφικής Ομάδας Σταυρούπολης και λειτουργεί στο Δήμο Παύλου Μελά με την υποστήριξή του.

Αποτελεί έναν χώρο αναζήτησης και δημιουργίας που δίνει τη δυνατότητα σε νέους φωτογράφους να βρουν δρόμους έκφρασης και επικοινωνίας μέσα από τη φωτογραφία και την τέχνη γενικότερα. Στηρίζει και προωθεί το έργο των μελών της και καλλιεργεί τη δημιουργική φωτογραφία μέσα από σεμινάρια, διαλέξεις, εκθέσεις, εκδόσεις συνεισφέροντας στη γενικότερη φωτογραφική παιδεία.

Ημέρα συνάντησης των μελών της λέσχης είναι η Τετάρτη. Στις συναντήσεις οργανώνονται παρουσιάσεις φωτογραφιών, αλλά και δραστηριότητες που αφορούν άλλους χώρους της τέχνης (κινηματογραφικές προβολές-αφιερώματα, βραδιές με μουσική, ποίηση, συζητήσεις με φιλοξενούμενους καλλιτέχνες κ.ά).

Η λέσχη διαθέτει χώρο συναντήσεων, πλήρως εξοπλισμένο σκοτεινό θάλαμο και δανειστική βιβλιοθήκη για τα μέλη της.

-Στο πλαίσιο της λειτουργίας της, η Φωτογραφική Λέσχη “Όψεις” διοργανώνει σεμινάρια δημιουργικής φωτογραφίας, κάθε έτος, με στόχο να δώσει τα ερεθίσματα σε νέους φωτογράφους να προσεγγίσουν τη δημιουργική φωτογραφία, να συμμετέχουν και δραστηριοποιηθούν αν το θέλουν σε καλλιτεχνικές ομάδες όπως η Φωτογραφική Λέσχη «Όψεις» και βέβαια να προωθηθεί η τέχνη της φωτογραφίας στο ευρύ κοινό.

-Το νέο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από αρχές Δεκεμβρίου 2019 μέχρι τα μέσα Απριλίου 2020 στο Κέντρο Πολιτισμού “Χρήστος Τσακίρης” και απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να έρθουν σε επαφή με την τέχνη της φωτογραφίας και ειδικά με τη δυνατότητα της υπέρβασης της αληθοφάνειας που εκ πρώτης όψεως παρέχει η φωτογραφική αποτύπωση.


Το περιεχόμενό του αφορά στην κατάρτιση, στις τεχνικές λήψεις και επεξεργασίας της μαυρόασπρης φωτογραφίας, στη γνωριμία με τα σύγχρονα ψηφιακά μέσα, περιλαμβάνει μια ξενάγηση στην ιστορία της, αλλά κύρια εστιάζει στην αισθητική της προσέγγιση χωρίς να παραβλέπει την επικοινωνία και την όσμωση των απόψεων και φωτογραφικών ιδεών ανάμεσα στους συμμετέχοντες.

-Ολοκληρώνεται πάντοτε με έκθεση φωτογραφίας των συμμετεχόντων ώστε να δώσει στους νέους φωτογράφους βήμα επικοινωνίας με το κοινό, την εμπειρία μιας δημόσιας παρουσίασης και να αναδείξει τη φωτογραφική προσέγγιση του καθενός.

Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης εφόσον έχει κάποιος παρακολουθήσει το 80% των σεμιναριακών μαθημάτων (περίπου 60 ώρες).

-Η οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες είναι συμβολική και ανέρχεται στο ποσό των 50 ευρώ για όλο τον κύκλο του σεμιναρίου, που αντιστοιχεί στο κόστος των απαραίτητων αναλώσιμων υλικών (εκτυπώσεων, επιδείξεων, έκθεσης).

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν φωτογραφική μηχανή με δυνατότητα και χειροκίνητων ρυθμίσεων.

Πληροφορίες για εγγραφές: 2313302 938 Μαρία Παναγιωτίδου

Σημείωση: Προτεραιότητα για εγγραφή στα σεμινάρια έχουν οι δημότες και κάτοικοι του Δήμου Παύλου Μελά.

Φωτογραφική Λέσχη «Όψεις», Δήμος Παύλου Μελά

Κέντρο Πολιτισμού “Χρήστος Τσακίρης”, Λαγκαδά 221, 564 30, Σταυρούπολη , Θεσσαλονίκη

e-mail: opseis@opseis.gr, url: www.opseis.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ

Αίτηση εγγραφής στη Φωτογραφική Λέσχη “Όψεις” σε Pdf
Αίτηση εγγραφής στη Φωτογραφική Λέσχη “Όψεις” σε word
Αίτηση συμμετοχής στο σεμινάριο φωτογραφίας σε Pdf
Αίτηση συμμετοχής στο σεμινάριο φωτογραφίας σε word

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.