Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2020.Μήνυμα του Shahid Nadeem, διαβάζει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Νίκος Κολοβός

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΔΙΘ), επέλεξε φέτος τον κορυφαίο θεατρικό συγγραφέα του Πακιστάν, Shahid Nadeem για τη συγγραφή του Μηνύματος της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου 2020.

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου καθιερώθηκε το 1962 από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου, με την έναρξη της σεζόν του «Θεάτρου των Εθνών» στο Παρίσι και με το πρώτο μήνυμα να γράφεται από τον Ζαν Κοκτώ. Έκτοτε, η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου εορτάζεται στις 27 Μαρτίου από την παγκόσμια θεατρική κοινότητα, εκπροσωπώντας μια ευκαιρία υπενθύμισης της ετερότητας αυτής της καλλιτεχνικής έκφρασης και προώθησης του αντίκτυπου που έχει στις σύγχρονες κοινωνίες.

Το ΔΙΘ τιμά κάθε χρόνο αυτή την παγκόσμια γιορτή, καλώντας μια διεθνώς αναγνωρισμένη προσωπικότητα του θεάτρου για να γράψει το μήνυμα. Το μήνυμα μεταφράζεται σε περισσότερες από 20 γλώσσες, δημοσιοποιείται μέσα από το δίκτυο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και τα Εθνικά του Κέντρα (περισσότερα από 90 Εθνικά Κέντρα και πολλά Συνεργαζόμενα Μέλη) αλλά και θεατρικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο, διαβάζεται σε όλα τα θέατρα και μεταδίδεται από τα Μ.Μ.Ε σε όλο τον κόσμο. Το ΔΙΘ έχει ως στόχο να προωθεί τις εθνικές και διεθνείς δραστηριότητες που διοργανώνονται στο πλαίσιο των εορτασμών για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου.


O Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ, Νίκος Κολοβός διαβάζει το Μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου 2020 που έγραψε ο θεατρικός συγγραφέας από το Πακιστάν Shahid Nadeem.

Διαβάστε το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου εδώ.

Shahid Nadeem - Βιογραφικό Σημείωμα εδώ
 
Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.