Δήμος Πυλαίας_Χορτιάτη - «Μείνε σπίτι - Ερχόμαστε κοντά σου!»


Επεκτείνεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» για όσους έχουν ανάγκη - «Μείνε σπίτι- Ερχόμαστε κοντά σου!» - Κάλεσε το 15195 - Ο δήμος στο πλευρό των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων

Το σύνθημα «Μένουμε Σπίτι» δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για απομόνωση και αδράνεια απέναντι σε όσους βρίσκονται σε ανάγκη. Το αντίθετο.

Ο αυτοπεριορισμός στο σπίτι – μέτρο αναγκαίο για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού - ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη και την ανθρωπιά μας.

Ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη ενισχύει το πρόγραμμα «Βοήθεια Στο Σπίτι» για τον παππού, τη γιαγιά, τους μοναχικούς και ανήμπορους συμπολίτες. Είμαστε μόλις ένα τηλεφώνημα μακριά τους.
Καλώντας στο 15195, το γνωστό πενταψήφιο νούμερο του δήμου, θα μπορούν να εξυπηρετηθούν σε βασικές καθημερινές τους ανάγκες, είτε πρόκειται για την προμήθεια φαρμακευτικής αγωγής, τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, είτε πρόκειται για πάσης φύσεως δικαιολογητικά που εκδίδονται μέσω των δημοτικών ΚΕΠ.

Ένα τηλεφώνημα μέχρι τις 3 το μεσημέρι αρκεί. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει ο δήμος και οι δημοτικές του υπηρεσίες.

Η νέα υπηρεσία υποστηρίζεται και από το προσωπικό άλλων δομών που ανέστειλαν τη λειτουργία τους στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού. Να σημειωθεί ότι για τις μετακινήσεις χρησιμοποιούνται τα οχήματα των δομών «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς και άλλα οχήματα του δήμου.

Μαζί με τη νέα υπηρεσία, υπενθυμίζεται ότι συνεχίζουν τη λειτουργία τους και μία σειρά από άλλες στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των συνεπειών της εξάπλωσης του κορονοϊού:
  • Τηλεφωνικές γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης. 2310 321546, 2310 344791, καθημερινά Δευτέρα ως Παρασκευή 10:00-14:00
  • Καινοτόμες υπηρεσίες τηλεϊατρικής και τηλεπροστασίας με έξυπνες συσκευές ανίχνευσης κίνησης για μοναχικούς ηλικιωμένους μέσα στα σπίτια τους
  • Kανονικά το πρόγραμμα ΤΕΒΑ καθώς και η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου και των Κέντρων Κοινότητας.
«Το πώς συμπεριφέρεται ο καθένας μας, θα κρίνει και το τελικό αποτέλεσμα! Το ότι δεν ανήκουμε σε ευπαθείς ομάδες δεν σημαίνει πως δεν τους νοιαζόμαστε. Σε μία πανστρατιά αγάπης αξιοποιούμε κάθε μέσο και τους ανθρώπους του δήμου για να μην νιώσει κανένας μόνος. Όλοι χρειαζόμαστε όλους για να βγούμε νικητές και πάλι Θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί.», τόνισε στην δήλωσή του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.