Εικονική περιήγηση στην έκθεση του Τελλογλείου Ιδρύματος "Η Στρατιά της Ανατολής ζωγραφίζει τη Θεσσαλονίκη"


Μέσω της εικονικής περιήγησης στην ιστοσελίδα του Τελλογλείου Ιδρύματος (https://bit.ly/394h6o3 ), έχετε τη δυνατότητα να «επισκεφτείτε» στη μεγάλη έκθεση «Η Στρατιά της Ανατολής ζωγραφίζει τη Θεσσαλονίκη» (https://bit.ly/2J7Oujh ) η οποία πραγματοποιήθηκε το φθινόπωρο του 2018.

Η Θεσσαλονίκη στη διάρκεια του Μεγάλου Πολέμου (1915 – 1918) πρωταγωνιστεί στην έκθεση μέσα από πλούσιο εικαστικό υλικό (περισσότερα από 400 έργα – σχέδια, ακουαρέλες, λάδια, καρτ ποστάλ), μεγάλο μέρος του οποίου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό. Πρόκειται για έργα Γάλλων κυρίως στρατιωτών – καλλιτεχνών της Στρατιάς της Ανατολής, που ο πόλεμος τους έφερε μοιραία στην περιοχή.

Επαγγελματίες ζωγράφοι, περισσότερο ή λιγότερο γνωστοί, ερασιτέχνες, ζωγραφίζουν αρχαιολογικούς χώρους, ανασκαφές, βυζαντινά, οθωμανικά μνημεία, μονές και τοπία του Αγίου Όρους, απόψεις της Θεσσαλονίκης και των περιχώρων της, την καθημερινότητα, τους ανθρώπους της, τα επαγγέλματα, την ποικιλία ενδυμασιών και στολών, τα βουβάλια, τον ίδιο τον πόλεμο και τη φρίκη του και στιγμιότυπα στα μετόπισθεν (η Θεσσαλονίκη ήταν επιτελικό κέντρο και όχι πεδίο πολεμικών συγκρούσεων).

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.