Digital Merry Tales!!! από το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης

Digital Merry Christmas

Τραγούδι, μουσική, παραμύθια, κάλαντα, μικρές αφηγήσεις κι εκμυστηρεύσεις, ευχές. Σε πείσμα των καιρών, αλλά με ευαισθησία, δύναμη κι αισιοδοξία, το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης προσκαλεί τον κόσμο να δει και να ακούσει κάτι όμορφο κι ανθρώπινο:

Τριάντα τέσσερις καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα, τραγουδοποιοί, μουσικοί, αφηγητές και παραμυθάδες, ηθοποιοί και σκηνοθέτες φτιάχνουν το δικό τους home video για όλους εμάς!
Βγάζουν την μάσκα στον οικείο τους χώρο και μας παρασύρουν σε μικρές ψηφιακές ιδιωτικές δημιουργικές στιγμές. 

Μας δίνουν κάτι πολύτιμο από τον εαυτό τους και μαζί μια πολύτιμη ευχή!Από τις 20 Δεκεμβρίου ως τις 7 Ιανουαρίου το διαδικτυακό κανάλι του Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης στο YouTube θα έχει την αγαπημένη μας Playlist με τίτλο “Digital Merry Tales!!!». Κάθε μέρα στις 11 το πρωί και μια μικρή πρεμιέρα αισιοδοξίας από καλλιτέχνες της χώρας.

Όλα τα βίντεο θα φιλοξενούνται επίσης στην ιστοσελίδα και στο facebook του Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης καθώς επίσης και στη διαδικτυακή πλατφόρμα του Δήμου Θεσσαλονίκης καθ΄όλη τη διάρκεια των γιορτών.

Συμμετέχουν οι:
Φοίβος Δεληβοριάς, Σαββίνα Γιαννάτου, Μυρτώ Παπαθανασίου, Φώτης Σιώτας, Δημήτρης Τσεκούρας, Γιάννης Διονυσίου, Παναγιώτης Κάιτατζης, Μάρθα Φριντζήλα, Βασίλης Μαντζούκης, Ναταλία Λαμπαδάκη , Δημήτρης Μυστακίδης, Γιάννης Παπαγεωργίου, Ανθή Θάνου, Αλέξανδρος Μακρής, Σίμος Κακάλας, Κλειώ Δανάη Οθωναίου, Τάσος Ράτζος, Θεοδώρα Μπάκα, Μάιρα Μιλολιδάκη, Κορίνα Βουγιούκα, Κώστας Μακρυγιαννάκης, Μαρία Ανισέγκου, Κώστας Ράπτης, Βασιλεία Κοντοπούλου, Κωνσταντίνος Βελένης, Αλέξανδρος Κούστας, Δώρα Παναγιωτίδου, Λευτέρης Μυσιργής, Γρηγόρης Σημαδόπουλος , Βαγγέλης Βραχνός, Άγγελος Σερσέμης, Ιάκωβος Μωυσιάδης, Παντελής Αγκιστριώτης.

Ο Κώστας Μακρυγιαννάκης, διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου – Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης μας μίλησε για τα… ψηφιακά γιορτινά παραμύθια και την ιδέα που έρχεται να φωτίσει αυτές τις παράξενες μέρες: «Πώς σκέφτεσαι θετικά ενώ όλα γύρω μοιάζουν με μια καλοστημένη φάρσα; Πώς νικάς το φόβο και το συστολή χωρίς να γλυστράς σε λάθη; Πώς πείθεις σήμερα με όλα αυτά γύρω μας πως η τέχνη είναι πιο απαραίτητη από ποτέ; Τέτοιες σκέψεις έκανα και τις τρεις φορές που αναγκάστηκα μέσα σε ένα μήνα να επαναπρογραμματίσω εκδηλώσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης λόγω ανωτέρας βίας. Και τότε ήρθε η ιδέα: Αφού δε βγαίνεις από το σπίτι, αφού μετακινείσαι δύσκολα, τότε ας μιλήσει ο καθένας από όπου μπορεί κι ας δει κι ας ακούσει εκεί όπου μπορεί. Εκεί που νιώθει οικεία, εκεί που αναπνέει καλύτερα. Και να, έτσι απλά, 34 καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα ανταποκρίθηκαν με απίστευτη αμεσότητα και ζεστασιά στο κάλεσμα να φτιάξουν κάτι για όλους εμάς. Έβγαλαν την μάσκα τους κι έκαναν αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα από τον καθένα. Να στίβουν τη ζωή και να μιλάνε στην καρδιά μας. Τους ευχαριστούμε πολύ! Μας είναι όλες κι όλοι φοβερά πολύτιμοι!»

Πρόγραμμα προβολών:
20/12 – Λευτέρης Μισιργής

21/12 – Ιάκωβος Μωυσιάδης / Παντελής Αγκιστριώτης
22/12 – Δώρα Παναγιωτίδου
23/12 – Ανθή Θάνου / Αλέξανδρος Μακρής
24/12 – Μυρτώ Παπαθανασίου
25/12 – Γρηγόρης Σημαδόπουλος – Βαγγέλης Βραχνός – Άγγελος Σερσέμης
26/12 – Μάρθα Φριντζήλα – Βασίλης Μαντζούκης
27/12 – Τάσος Ράτζος
28/12 – Canción de Arrabal: Μαρία Ανισέγκου / Κωνσταντίνος Ράπτης / Κώστας Μακρυγιαννάκης
29/12 – Γιάννης Διονυσίου / Παναγιώτης Κάιτατζης
30/12 – Σίμος Κακάλας
31/12 – Φοίβος Δεληβοριάς
1/1 – Δημήτρης Μυστακίδης / Γρηγόρης Σημαδόπουλος
2/1 – Φώτης Σιώτας / Δημήτρης Τσεκούρας
3/1 – Οι γυναίκες στις ιστορίες του Σαίξπηρ: – Θεοδώρα Μπάκα / Μάιρα Μηλολιδάκη / Κορίνα Βουγιούκα
4/1- Κλειώ Δανάη Οθωναίου
5/1 – Βασιλεία Κοντοπούλου / Αλέξανδρος Κούστας / Κωνσταντίνος Βελένης
6/1 – Σαβίνα Γιαννάτου / Σπύρος Μάνεσης
7/1 – Ναταλία Λαμπαδάκη / Γιάννης Παπαγεωργίου

Επισκεφτείτε το διαδικτυακό σύμπαν που έφτιαξαν, δείτε, ακούστε, μοιραστείτε!

Πληροφορίες – πρόγραμμα προβολών – βίντεο:
www.kepothess.gr
You Tube: Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης

fb: Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης / Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης
instagram: thessaloniki_cultural_centre

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.