Το Stages A/Live παρουσιάζει τους Θραξ Πανκc στο We


Την Κυριακή 7 Μαρτίου, στις 21:00, οι Θραξ Πανκc έρχονται να μας μυήσουν σε ένα δικό τους μουσικό είδος, ανάμεσα στο ροκ, το πανκ, αλλά και τους ελληνικούς παραδοσιακούς ήχους και μελωδίες. 

Όπως κάθε τους ζωντανή εμφάνιση ξεφεύγει από τα όρια της «τυπικής» ροκ συναυλίας, έτσι και αυτό το live στο Onassis Channel στο YouTube θα ικανοποιήσει τόσο εκείνους που αρέσκονται σε επίμονο headbanging μέσα σε «μπαρουτοκαπνισμένα» underground venues, όσο και αυτούς που δηλώνουν θιασώτες των μαραθώνιων πανηγυριών, τα οποία ειδικά τα καλοκαίρια ξεσηκώνουν την Ελλάδα από άκρη σε άκρη. Γιατί, όπως λένε οι ίδιοι οι Θραξ Πανκc, η μουσική είναι ένας τρόπος να φτιάχνουμε τον δικό μας κόσμο και να ζούμε σε αυτόν.

Τι κοινό έχουν τα παραδοσιακά κάλαντα της Θράκης με την πανκ μουσική σκηνή; Οι Θραξ Πανκc, με μια αβίαστη μαεστρία που θα ζήλευαν μπάντες με πολλά χρόνια στις πλάτες τους, και μάλιστα κάνοντας κάτι μέχρι πρότινος φαινομενικά ανήκουστο να φαντάζει ως το πιο εύλογο πράγμα στον κόσμο, κατάφεραν να συνδυάσουν τις θρακιώτικες λύρες με τις ηλεκτρικές κιθάρες, αποτελώντας μέχρι σήμερα ένα case study στη σύγχρονη ελληνική μουσική πραγματικότητα. 

Με επιρροές από τους Mode Plagal και τους Slipknot, τις Τρύπες και τους The Clash, τους Rage Against the Machine, αλλά και ρεμπέτες-τοτέμ όπως τον Βαμβακάρη, τον Μπάτη και τον Περιστέρη, «οπλισμένοι» με γκάιντες, νταούλια, δοξάρια, τύμπανα και εξάχορδες, κυκλοφόρησαν μέσα στο 2020 το ομώνυμο πρώτο άλμπουμ τους, ενώ μερικά χρόνια νωρίτερα βάφτισαν το δισκογραφικό ντεμπούτο EP τους –αλλά ουσιαστικά και αυτό που εν γένει κάνουν– «Πανκοπανηγυροψυχεδέλεια».

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.