3ος ενημερωτικός διαδικτυακός κύκλος του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου


Μετά το ενδιαφέρον, την αποδοχή και τη συμμετοχή που είχε και ο 2ος Κύκλος των δημοτικών διαδικτυακών ενημερωτικών διαλέξεων, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας ΚΕΠ, ανταποκρινόμενος στο αίτημα των δημοτών για την συνέχισή του, οργανώνει τον 3ο Κύκλο με θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος, εστιάζοντας πάντα, στη δημόσια υγεία, στο παιδί, στην οικογένεια και στην ποιότητα ζωής γενικότερα ακόμη και μέσα από τον εορτασμό μεγάλων Παγκόσμιων Ημερών.
 
Κάθε Σάββατο λοιπόν στις 4.00μμ από τις 8 Μαΐου έως και το Σάββατο 29 Μαΐου οι διαλέξεις θα προβάλλονται από το κανάλι του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου στο youtube (https://www.youtube.com/channel/UCteaArGHIt3ci5Wyuf9FyQA) και από τη σελίδα του ενημερωτικού site NEWS.MAKEDONIAS.GR στο facebook που είναι και χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης (https://www.facebook.com/newsmakedonias)
 
3ος δημοτικός ενημερωτικός διαδικτυακός κύκλος

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΪΟΥ

Σάββατο 8 Μαΐου 2021
« Παγκόσμια Ημέρα Μεσογειακής Αναιμίας. Παγκόσμιο μήνυμα Αιμοδοσίας».
Φέτος για πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια, οι εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Ημέρας Θαλασσαιμίας, μεταφέρονται από την πλατεία Αριστοτέλους στην πλατεία Ευόσμου, με συνδιοργανωτές τον Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας (ΕΣ.ΘΑ) την Παγκόσμια Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας και τον Σύνδεσμο Προώθησης Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Φίλων των Ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία «Πηγή Ζωής». Διαδικτυακή παρέμβαση από τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια και τον Υφυπουργό Εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης κ. Σταύρο Καλαφάτη.
 
Κυριακή 9 Μαΐου 2021
« Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας».

Για πρώτη φορά η θεσμική εκδήλωση αφιερώνεται στις «ΜΑΝΝΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ». Υιοθεσία, Αναδοχή, Παιδική Προστασία. Σε συνεργασία με τις Αντιπεριφέρειες Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας – Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας -της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης- της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Διαδικτυακή ενημέρωση για το νέο θεσμικό πλαίσιο από την Υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δόμνα Μιχαηλίδου.
 
Σάββατο 15 Μαΐου 2021
Θέμα «Το άγχος των εξετάσεων. Τι είναι, Πότε μας προβληματίζει. Ο ρόλος των γονέων. Ο ρόλος των συνομηλίκων. Αποτελεσματική διαχείριση»

Ομιλητής : Κωνσταντίνος Δημάτης Κλινικός Παιδοψυχολόγος Υποψήφιος Διδάκτορας Α.Π.Θ., MSc Ψυχική Υγεία Παιδιών & Εφήβων MSc Κλινική Ψυχολογία, Cert Ψυχαναλυτική Παρατήρηση Βρέφους Πιστοποιημένος Ερευνητής του Δεσμού Γονέα-Παιδιού
 
Σάββατο 22 Μαΐου 2021
Θέμα «Αλλαγές στην ελληνική οικογένεια στην μετά covid19 εποχή»

Ομιλήτρια: Δέσποινα Δριβάκου Ψυχολόγος Msc Phd.c /Συστημική Οικογενειακή Θεραπεύτρια /EFT Therapist / Σύμβουλος Γάμου/ Life Coach.
Διαδικτυακή παρέμβαση από την Υφυπουργό Ψυχικής Υγείας Ζωή Ράπτη.
 
Σάββατο 29 Μαΐου 2021
Θέμα « Νεολαία και Εξαρτήσεις . Ναρκωτικά, Αλκοόλ, Διαδίκτυο, Τζόγος, Παχυσαρκία»

Ομιλητής: Αλέξιος Καβαδάτος Κλινικός Ψυχολόγος
Πρόεδρος Εταιρίας Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης E.Ψ.Υ.Κ.Α.
Οργάνωση –Συντονισμός-Παρουσίαση: Νίκη Στρατηλάτη Δημοσιογράφος Συγγραφέας

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.