"Ο μύλος των καλικαντζάρων"


Το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο και ο καραγκιοζοπαίχτης Γιάννης Χατζής παρουσιάζουν τη χριστουγεννιάτικη παράσταση θεάτρου σκιών με τίτλο "Ο μύλος των καλικαντζάρων" το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 19.00.

Δωδεκάμερο κι οι καλικάντζαροι όπως κάθε χρόνο εμφανίζονται από τα έγκατα της γης και αλωνίζουν κάνοντας χνέρια στους ανυποψίαστους διαβάτες που περιφέρονται τη νύχτα.
 
Ο μύλος της περιοχής είναι το μόνιμο αγαπημένο λημέρι για τις ημέρες της παραμονής τους στον πάνω κόσμο και φυσικά το επίκεντρο κάθε αταξίας τους. Εκεί θα στείλει για αλεύρι νυχτιάτικα παραμονή Πρωτοχρονιάς την Αντιγόνη η μητριά της, με την ελπίδα να την πάρουν οι καλικάντζαροι και να την ξεφορτωθεί. Όλα τέλεια σχεδιασμένα μόνο που δεν λογάριασε καλά την εξυπνάδα της Αντιγόνης και εκείνον τον ξυπόλητο και μπαλωμένο Καραγκιόζη, που σαν δεύτερος πατέρας συμπαραστέκεται στο κορίτσι. Η νέα χρονιά που έρχεται θα είναι για την Αντιγόνη, μια πραγματικά όπως λένε οι ευχές «Καλή Χρονιά».

Ένα πολυπρόσωπο έργο του Γιάννη Χατζή που ζωντανεύει στο θέατρο σκιών μια από τις καλλίτερες εορταστικές, λαϊκές παραδόσεις του λαού μας.

Το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων, αλλά και των κανόνων λειτουργίας των χώρων για την προστασία και την ασφάλεια του κοινού και των εργαζομένων, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας.
 
-Η είσοδος στην εκδήλωση επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες με την επίδειξη των σχετικών πιστοποιητικών είτε σε έγχαρτη μορφή είτε ηλεκτρονικά μέσω κινητής συσκευής μαζί με αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης.
-Τα παιδιά από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά
(17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).
-Προς αποφυγή συνωστισμού οι θεατές παρακαλούνται να προσέλθουν εγκαίρως και να τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις και οδηγίες.
-Η χρήση ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του κοινού στον χώρο της εκδήλωσης, από την είσοδο μέχρι και την έξοδό τους.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.