Τη νέα Στέλλα στη θεατρική παράσταση «Στέλλα travel-η Γη της Απαγγελίας» παρουσιάζει ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη στο πλαίσιο του «OPEN CALL 2021»


Τη θεατρική παράσταση «Στέλλα travel-Η Γη της Απαγγελίας» που αποτελεί μια ποιητική μεταγραφή της κινηματογραφικής «Στέλλας» του Μιχάλη Κακογιάννη παρουσιάζει ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «OPEN CALL 2021».

Πρόκειται για έναν θεατρικό μονόλογο που μας ταξιδεύει σε ένα σύμπαν γνώριμο και αμφίρροπο. όπου ένα παιδικό τραγούδι γίνεται η αφετηρία του ταξιδιού της Στέλλας στην πίστα της ζωής της. Η Στέλλα βρίσκεται πάντα στο ανάμεσα, ακροβατεί στο εδώ και το «αλλού», στη χαρά και τη λύπη, στον έρωτα και το θάνατο, στην κόλαση και τον παράδεισο. Η Στέλλα είναι η αλήθεια που καίει σαν φωτιά ό,τι δεν μπορεί να αντέξει την πνοή της. Η νέα Στέλλα στο τώρα είναι η λαϊκή ψυχή μιας Ελλάδας που χάνεται πια, η Στέλλα στο τώρα σηματοδοτεί το τέλος εποχής της διασκέδασης και της νύχτας που επιτρέπει στον καθένα να είναι ο εαυτός του, η Στέλλα στο τώρα είναι όμορφη, απόλυτη, κυρίαρχη.

Το κείμενο για την παράσταση έγραψε η Γλυκερία Μπασδέκη, η σκηνοθεσία είναι του Νίκου Καπέλιου, η ερμηνεία ανήκει στην Εύη Τζώρτζη, ενώ την πρωτότυπη μουσική της παράστασης έγραψε ο Στέλιος Ντάρας. Η Εύη Τζώρτζη και ο Νίκος Καπέλιος (Δραματουργική ανάγνωση-ανάλυση, σκηνογραφία-σχεδιασμός φωτισμού), η Δανάη Πανά (Σκηνογραφική επιμέλεια) και ο Γιώργος Αλεξάκης (Video-teaser) είναι οι συντελεστές αυτής της παράστασης, που πραγματοποιείται μετά την ανοιχτή πρόσκληση («OPEN CALL 2021») που απηύθυναν τόσο η ΚΕΠΑΠ του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη όσο και το Δημοτικό Ωδείο σε καλλιτέχνες που διαμένουν ή είναι Δημότες του Δήμου μας. Με στόχο στο πλαίσιο της υλοποίησης του νέου Καλλιτεχνικού Προγραμματισμού να στηριχθούν τα τοπικά μουσικά σχήματα και οι καλλιτέχνες.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου, στο θέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» στο δημαρχείο Πανοράματος.

Η ώρα έναρξης της παράστασης έχει οριστεί για τις 20.00, η ΕΙΣΟΔΟΣ είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ για το κοινό και απευθύνεται σε παιδιά άνω των 16 ετών. Η προσέλευση την ημέρα της συναυλίας θα γίνεται από τις 19.00, ενώ οι κρατήσεις θα διεξάγονται στο τηλέφωνο: 2313.301013.

Εκδήλωση COVID Free: Για την είσοδό σας στην παράσταση είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού πλήρους εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικού νόσησης καθώς και πιστοποιητικού ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης).

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.