Μουσικές Δευτέρες στις πλατείες της 'Ανω Πόλης


Το Ωδείο Άνω Πόλης σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα του 5 Σεπτεμβρίου στις 19.30  και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, εγκαινιάζει μια νέα σειρά υπαίθριων συναυλιών στις γραφικές πλατειές της  Άνω Πόλης.

Συμμετέχει η Παραδοσιακή και Λαϊκή Ορχήστρα του Ωδείου και το πρόγραμμα
περιλαμβάνει αντίστοιχα Σμυρνέϊκα και Λαϊκά γνωστά τραγούδια στο ευρύ κοινό
τραγούδια.

Το πρόραμμα
  • Δευτέρα   5 Σεπτεμβρίου: Πύργος Τριγωνίου
  • Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου: Πλατεία Βασ. Ρομφέη (Κουλέ Καφέ)
  • Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου: Πλατεία Καλλιθέας
  • Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου: Πολυχώρος Πολιτισμού ΙΣΛΑΧΑΝΕ (Αίθριο)
Το Ωδείο Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης - ίδρυμα αναγνωρισμένο από το κράτος - ιδρύθηκε το 2006 από τον αρχιμουσικό Παναγιώτη Διαμαντή, προκειμένου να ικανοποιήσει το επιτακτικό αίτημα ανανέωσης της μουσικής παιδείας της πόλης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους διοργανώνει εκδηλώσεις-συναυλίες, με αποκορύφωμα το θεσμό της «Μουσικής Εβδομάδας». Με αυτόν τον τρόπο σπουδαστές, ανεξαρτήτως ηλικίας έχουν την ευκαιρία συμμετοχής σε ποικίλα μουσικά σύνολα, ώστε από τα πρώτα κιόλας μαθήματα, να κάνουν πράξη όσα διδάσκονται.

Έχει συνεργαστεί με δεκάδες φορείς της Θεσσαλονίκης, όπως το ΜΜΘ, το ΚΘΒΕ, το Α.Π.Θ., την ΕΦΑΠΟΘ, την Ιερά Μητρόπολη, το Τελλόγλειο Ίδρυμα, την ΥΝΜΤΕΚΜΘ, την ΣΟΔΘ, την 3η Δημοτική Κοινότητα, την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Θεσ/νίκης. Επίσης το διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής δωματίου “Magna Graecia” της πόλης Tropea της Ιταλίας, την Ένωση Ελλήνων Ρουμανίας καθώς και σε πολλά ελληνικά φεστιβάλ. 

Χάρη στην προσφορά και την εξαιρετική δουλειά του διδακτικού προσωπικού, έχει καθιερωθεί ως ένα από τα καλύτερα ωδεία της χώρας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.