Με προσθήκες προκάτ αιθουσών αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της σχολικής στέγης στον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου



Συζητήθηκε την Τετάρτη 26 Αυγούστου στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου, μετά από αίτημα περισσοτέρων από 200 δημοτών του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου το θέμα της τοποθέτησης νέων προκάτ αιθουσών διδασκαλίας στις αυλές των σχολείων.

1. Υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες απο τους γονείς των 19ου και 24ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου, για την επικείμενη τοποθέτηση δύο προκάτ αιθουσών διδασκαλίας στον αύλειο χώρο του ΔΑΚ Ευόσμου για τις ανάγκες των δύο σχολείων. Τα κτίρια των δύο δημοτικών σχολείων είναι ήδη ακατάλληλα για σχολεία, μιας και το 19ο Δημοτικό Σχολείο φιλοξενείται σε χώρο που κατασκευάστηκε για πολιτιστικό κέντρο, ενώ το παρακείμενο 24ο Δημοτικό Σχολείο, βρίσκεται κάτω από τις κερκίδες του κλειστού Γυμναστηρίου Ευόσμου.
Οι γονείς των δύο σχολείων κατέθεσαν συγκεκριμένες εναλλακτικές προτάσεις αλλά οι διοίκηση του Δήμου φαίνεται αποφασισμένη να προχωρήσει στην τοποθέτηση των προκάτ αιθουσών.

2. Προκάτ αίθουσες θα τοποθετηθούν στην αυλή του συγκροτήματος 4ου-15ου-22ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου,

3. θα αφαιρεθούν δύο kibo αίθουσες από τα συστεγαζόμενα 1ο και 14ο Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου για να τοποθετηθούν προκάτ, ενώ

4. θα τοποθετηθούν και άλλες δύο προκάτ αίθουσες στην αυλή του 25ου Δημοτικού Σχολείου Εύοσμου που ήδη διαθέτει άλλες δέκα σε διάφορες εκδοχές.

5. Επιπλέον στο 24ο Δημοτικό Σχολείο ένα γραφείο του γυμναστηρίου, θα μετατραπεί σε αίθουσα διδασκαλίας.

Από πολλούς γονείς τέθηκε το ερώτημα αν με την τοποθέτηση των προκατ αιθουσών θα υπάρξουν και οι απαιτούμενες οικοδομικές άδειες και θα τηρηθούν οι όροι ασφαλείας για των μαθητές.

Θέση για το πρόβλημα της σχολικής πήραν όλες οι δημοτικές παρατάξεις, ενώ παρέμβαση - τοποθέτηση έκανε και η Ένωση Γονέων Κορδελιού Ευόσμου, ζητώντας για άλλη μια φορά να συγκληθεί δημοτικό συμβούλιο αποκλειστικά για τα προβλήματα της παιδείας του Δήμου αλλά η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και η διοίκηση του δήμου, δεν καθόρισαν συγκεκριμένη ημερομηνία.
Έντονη αναμένεται η αντίδραση των γονέων με το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς

Ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου εδώ και πολλά χρόνια αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα σχολικής στέγης –αρκετά Νηπιαγωγεία του Κορδελιού λειτουργούν με διπλοβάρδια, γίνονται μαθήματα σε υπόγεια κλπ- αλλά διαρκώς το πρόβλημα λύνεται κάθε χρονιά με προσωρινές λύσεις που στο τέλος μονιμοποιούνται.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.