Το BBC έκανε ηλεκτρονικό παιχνίδι το ταξίδι των προσφύγων


Ένα παιχνίδι προσομοίωσης του ταξιδιού που κάνουν και των δοκιμασιών που αντιμετωπίζουν χιλιάδες πρόσφυγες με αφετηρία την Συρία και τελικό προορισμό την Ευρώπη βρίσκεται στην ιστοσελίδα του BBC.

Οι παίκτες -Σύριοι πρόσφυγες- καλούνται να διαφύγουν από τη Συρία και να καταφέρουν να βρουν καταφύγιο σε κάποια χώρα της Ευρώπης. Αρχικά, στο παιχνίδι επιλέγεις το φύλο του χαρακτήρα, αρσενικό ή θηλυκό, και το τρόπο που θα ταξιδέψεις από την Συρία στη Τουρκία ή Αίγυπτο, από την ξηρά ή τη θάλασσα.

«Εν μέσω της πιο αιματηρής συριακής κρίσης του αιώνα, η απόφαση του BBC να μετατρέψει την ανθρώπινη δυστυχία σε παιχνίδι είναι πραγματικά απίστευτη», σημείωσε ο ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής Chris Walker, ενώ χρήστες του Twitter κατέκριναν το παιχνίδι χαρακτηρίζοντάς το αηδιαστικό.

Οι επιλογές τους οδηγούν πολλές φορές να χωρίζονται με τα μέλη της οικογένειάς τους από τους διακινητές, ενώ οι γυναίκες πωλούνται σε ομάδες πολιτοφυλακής.

Υπάρχουν σκηνές να ξυλοκοπούνται και να πετιούνται στη θάλασσα από τους διακινητές, ενώ συχνά οι χαρακτήρες πεθαίνουν.

Παρά τις επικρίσεις το παιχνίδι καταγράφει σε κάθε περίπτωση τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη αναφορικά με τη μετανάστευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.