Χοροθεατρική Παράσταση «Ξορκίζοντας το Κοράκι»

“Το Κοράκι”, το πιο δημοφιλές ποίημα του Αμερικανού συγγραφέα και ποιητή Edgar Allan Poe “ξορκίζουν” τα μέλη της Ομάδας Πολιτισμού του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, παρουσιάζοντας την εναλλακτική και συνάμα πρωτοποριακή παράσταση με τίτλο: “Ξορκίζοντας το Κοράκι”, σε απόδοση Άρη Μπιτσώρη.

Πρόκειται για τη θεατρική μεταφορά του αριστουργηματικού αυτού ποιήματος, που παρουσιάζει το Τμήμα Σχεδιασμού Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου στο πλαίσιο κύκλου παραστάσεων που θα δοθούν στο Κινηματοθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου (Μ. Αλεξάνδρου 57) στις 21, 22, 28 και 29 Νοεμβρίου στις 9 μ.μ.

Σκοπός της καλλιτεχνικής αυτής “απόπειρας” είναι να αναδειχτεί αφενός η αρχέγονη κοινή καταγωγή της Ποίησης και του Θεάτρου και αφετέρου να ενισχυθεί η σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία μέσα από τη συλλογικότητα των ντόπιων πολιτιστικών δυνάμεων του Δήμου.

Αντί εισιτηρίου, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου απευθύνει, προαιρετικά, κάλεσμα σε όλους όσοι μπορούν και επιθυμούν να παρέχουν οικονομική στήριξη σε μαθητή σχολείου του Δήμου, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Για την πραγματοποίηση του φιλόδοξου αυτού εγχειρήματος ένωσε τις δυνάμεις της μια πολυπληθής ομάδα καλλιτεχνών, η οποία εργάστηκε και παρουσιάζει στο κοινό τους καρπούς αυτής της συλλογικής προσπάθειας.


Η “ταυτότητα” της παράστασης

Το Ξορκίζοντας “το Κοράκι” του Edgar Allan Poe, σε απόδοση Άρη Μπιτσώρη, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το Τμήμα Πολιτισμού και αποφασίστηκε η θεατρική μεταφορά του.

Στόχος αυτής της πειραματικής καλλιτεχνικής “απόπειρας” είναι η προαγωγή του πολιτισμού, η ενίσχυση της συλλογικότητας, η καλλιέργεια και η ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά και η δημιουργία προϋποθέσεων ώστε ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου να γίνει πυρήνας καλλιτεχνικών-πειραματικών δραστηριοτήτων.

Παίζουν: Ακρίβου Ερατώ - Κατερίνα, Βουτυράκης Μάριος, Γαλάνη Κωνσταντίνα, Ζαραλή Γιώτα, Θεοφάνους Ραχήλ, Κατσουπάκη Δόμνα, Λιόλιος Μανώλης, Μπαϊραμπάς Ντίνος, Παπαδόπουλος Ανέστης, Παπαδοπούλου Ευρώπη, Πιλπιλίδου Σοφία, Σαρίκος Βασίλης, Σδούκου Ελένη, Τσοτουλίδης Αντώνης, Χαϊτά Μάγδα και Χατζηαποστόλου Δέσποινα.

Τα τραγούδια ερμηνεύουν : η Κωνσταντίνα Γαλάνη και ο Νίκος Πανδής

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Λία Παπαθανασίου - Ρίτσα Γεωργιάδου - Ραχήλ Θεοφάνους
Κίνηση - Χορογραφίες: Ραχήλ Θεοφάνους
Σκηνικά - κοστούμια: Χριστίνα Μανώλα
Μουσική: Νίκος Πανδής
Φώτα: Κούλης Λαζαρίδης - Νίκος Χριστοφορίδης
Ήχος: Απόστολος Κύρου
Οργάνωση παραγωγής: Ρίτσα Γεωργιάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.