Δωρεάν Μαθήματα για Ενήλικες

Δωρεάν Μαθήματα Ζωγραφικής

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα μαθήματα ζωγραφικής ενηλίκων που διοργανώνει η Διεύθυνση Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου δια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ευόσμου.

Τα μαθήματα είναι ΔΩΡΕΑΝ και θα πραγματοποιούνται στο πλαίσιο ωριαίων συναντήσεων κάθεΤρίτη από τις 18.30 έως τις 19.30 στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ευόσμου (οδός Μ. Αλεξάνδρου 57) από την Εικαστικό Εκπαιδευτικό Άννα Φαναηλίδου.

Για πληροφορίες - εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ευόσμου και στο τηλέφωνο 2310 762400. Δωρεάν μαθήματα COLLAGE

Η Διεύθυνση Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας δια του Τμήματος Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ευόσμου θα πραγματοποιήσει ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα COLLAGE με την εικαστικό Αννα Φαναηλίδου. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ευόσμου. Μ. Αλεξάνδρου 57.

Όπως είναι γνωστό η τελική εικόνα που δημιουργείται από ετερόκλητα υλικά όπως κομμάτια υφάσματος, χαρτιού αλλά και από οποιαδήποτε άλλα υλικά κολλημένα μεταξύ τους αποτελεί μια καλλιτεχνική δημιουργία η οποία ονομάζεται collage.

Η Ιστορία της Τέχνης λέει ότι ο Πικάσο και ο Μπρακ ήταν οι πρώτοι που παρουσίασαν την τεχνική αυτή στις αρχές της δεκαετίας του 1900, θέλοντας να δώσουν ζωντάνια στα έργα τους, χρησιμοποιώντας κομμάτια από εφημερίδες αλλά και πολλά άχρηστα αντικείμενα.

Για πληροφορίες - εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ευόσμου και στο τηλέφωνο 2310 762400.

Δωρεάν μαθήματα πλεξίματος

Η Διεύθυνση Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας δια του Τμήματος Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ευόσμου θα πραγματοποιήσει ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα ΠΛΕΞΙΜΑΤΟΣ στο Χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ευόσμου. Μ. Αλεξάνδρου 57.

Έρευνες έδειξαν πως το πλέξιμο και κάθε άλλου είδους τέχνη με τα χέρια, όπως το βελονάκι, ο αργαλειός και η ραπτική έχουν πολλά κοινά στο να προάγουν την αποφόρτιση του μυαλού αλλά και τον διαλογισμό, έχοντας θετικό αποτέλεσμα στην υγεία και ευεξία του μυαλού.

Το πλέξιμο ειδικότερα έχει σημαντικά ψυχολογικά και κοινωνικά οφέλη, που συμβάλλουν στην ευεξία και στην ποιότητα ζωής.
Οι άνθρωποι που πλέκουν βελτιώνουν το μυαλό, την μνήμη και την ζωή τους.
Είναι πιο ήρεμοι, πιο χαρούμενοι, λιγότερο λυπημένοι, λιγότερο ανήσυχοι και με περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Για πληροφορίες - εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ευόσμου και στο τηλέφωνο 2310 762400.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.