10ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Κυρίλλεια και Μεθόδια

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων Νέας Πολιτείας με οδηγό την παράδοση, διοργανώνει για 10η συνεχή χρονιά το Πολιτιστικό Φεστιβάλ ‘’ΚΥΡΙΛΛΕΙΑ & ΜΕΘΟΔΙΑ 2017’’ από τις 11 έως τις 14 Μαΐου στην Νέα Πολιτεία Ευόσμου.

Με αφετηρία τo 2006, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Kατοίκων Νέας Πολιτείας στα 11 χρόνια ζωής του, εμφανίζει ακατάπαυστα πλούσιο κοινωνικό και πολιτιστικό έργο.
Πεποίθηση μας είναι ότι η ελληνική παράδοση συνθέτει μια ανεκτίμητη πολιτιστική κληρονομιά, την οποία πρέπει όλοι οι Έλληνες να γνωρίσουμε βαθύτερα ώστε να εμπνεόμαστε και να οδηγούμαστε από αυτήν.

Ορόσημο στην πορεία του Συλλόγου, αποτελεί το Πολιτιστικό Φεστιβάλ, το οποίο φέτος με περισσότερους από 1000 χορευτές από όλα τα μέρη της Ελλάδος αποτελεί τη μεγαλύτερη πολιτιστική συγκέντρωση στη Βόρεια Ελλάδα. Οι παραδοσιακές χορευτικές ομάδες (40), οι οποίες θα συμμετέχουν φέτος θα προσπαθήσουν να μεταφέρουν τις παραδόσεις του τόπου τους, οι οποίες διατηρήθηκαν σε βάθος χρόνων και μεταλαμπαδεύονται στις επόμενες γενιές.

Ένα πολιτιστικό γεγονός που έχει γίνει σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά παραδοσιακά δρώμενα του Νομού Θεσσαλονίκης, το οποίο χάρη σε μια μεγάλη, δοκιμασμένη και δεμένη ομάδα, αποδεικνύει την αντοχή του στο χρόνο και τη διάθεσή μας για συνεχή ανανέωση.

Από την Πέμπτη 11 έως και την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 και κάθε βράδυ στις 19:00 θα μπορούν οι περισσότεροι από 3000 θεατές καθημερινά να απολαμβάνουν ένα φανταστικό πολιτιστικό θέαμα, παραδοσιακοί χοροί, θέατρο σκιών, εικαστικό εργαστήρι, κυνήγι θησαυρού, Σκάκι σε μεγάλη υπαίθρια σκακιέρα αλλά και πολλές μικρότερες, Λαϊκό Αγώνα Δρόμου και άλλα πολλά δρώμενα στον αύλειο χώρο του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ (Δ.Α.Κ) Ευόσμου.\

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για όλους.
Παράδοση....Ευκαιρία για γιορτή ! ! !

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.