ΤΑΚΙΜ με την Αρετή Κετιμέ και τον Γιάννη Νιάρχο

Την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στην αυλή του Κυβερνείου, συνεχίζει το μουσικό ταξίδι του "Παρα θιν αλός" με την συναυλία από το παραδοσιακό συγκρότημα «ΤΑΚΙΜ» με τίτλο «Αυτά που μας ενώνουν …».

«Η Ούμ Καλσούμ και η Φαϊρούζ συναντούν τον Μανώλη Αγγελόπουλο και τον Στέλιο Καζαντζίδη. Από τη Φολέγανδρο και το Ζαγόρι μέχρι την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη, τον Πειραιά και τη Νέα Υόρκη, ένα μουσικό ξεφάντωμα με το εκρηκτικό ρεπερτόριο των ΤΑΚΙΜ συναντά το λαϊκό-ρεμπέτικο και έντεχνο ελληνικό τραγούδι σε ένα πρόγραμμα γεμάτο μουσικές εκπλήξεις».

Μια μεγάλη παρέα οι, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μουσικό αποτέλεσμα που θα ταξιδέψει το κοινό μέσα στο χρόνο και τις εποχές, με κομμάτια από την πλούσια ελληνική παράδοση αλλά και το προσωπικό τους ρεπερτόριο.

Οι ΤΑΚΙΜ ιδρύθηκαν στην Αθήνα το 2001. Τα μέλη είναι καταξιωμένοι σολίστες οι οποίοι έχουν συνεργαστεί ο καθένας τους με διεθνείς και ΄Ελληνες καλλιτέχνες, όπως με την Lorrena mcKennit, τη Νάνα Μούσχουρη, τους Calexico, την Ελένη Καραϊνδρου, τους Santel, Omar Faruk Tekbilek, την Χάρις Αλεξίου ,τον Γιώργο Νταλάρα, την Δήμητρα Γαλάνη, την Ελευθερία Αρβανιτάκη, την Ευανθία Ρεμπούτσικα κ.α. ΄Εχουν πραγματοποιήσει συναυλίες και τηλεοπτικές εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχουν αποκτήσει με τα χρόνια το δικό τους κοινό. Η τελευταία τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Τακίμ» κυκλοφόρησε 2015 και συμμετείχαν η Χάρις Αλεξίου, ο Χρόνης Αηδονίδης, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Παντελής Θαλασσινός κ.α.

Τους ΤΑΚΙΜ αποτελούν:
Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι, λαγούτο), Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Κώστας Μερετάκης (κρουστά) και Γιάννης Πλαγιαννάκος (μπάσο). Τραγουδούν η Αρετή Κετιμέ και ο Γιάννης Νιάρχος.
Ηχοληψία: Θανάσης Γκίκας - Απόστολος Κουδέρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.