3ο Παιδικό Φεστιβάλ Υγείας, Διατροφής και Αθλητισμού

Φαντάσου έναν τεράστιο χώρο, αφιερωμένο μια ολόκληρη μέρα σε ό,τι κάνει τη ζωή των παιδιών μας καλύτερη, και γεμάτο από συναρπαστικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.
Τον φαντάστηκες;

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, θα μπορείς και να τον επισκεφτείς!

Το 3ο Παιδικό Φεστιβάλ Υγείας, Διατροφής και Αθλητισμού, θα δώσει άλλο χρώμα στο περίπτερο 12 της ΔΕΘ, από τις 11 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα. Και εκεί, θα σε περιμένουν από θεατρικές παραστάσεις και δημιουργικά εργαστήρια, μέχρι εκπαιδευτικές δράσεις και παιχνίδια στο νερό! Θα έχουμε γωνιά αφιερωμένη στη ρομποτική, μαγειρική για παιδιά που θα ζήλευαν και οι μεγαλύτεροι σεφ, yoga για παιδιά και μαμάδες, giga τοξοβολία -γιατί η απλή, απλά δεν αρκεί, baby corner, και πολλές ακόμα δράσεις!

Σκοπός και φέτος, είναι τόσο να δώσουμε τα δυνατότερα μηνύματα για την υγεία, τη διατροφή και των αθλητισμό των παιδιών μέσα από το παιχνίδι και την ψυχαγωγία. Επιπλέον, μέσα από τον μη κερδοσκοπικό αυτό θεσμό ενισχύουμε και ενημερώνουμε για ενέργειες όπως η αιμοδοσία και η ενημέρωση για τη λήψη μυελού των οστών -οι οποίες εντάσσονται στις παράλληλες δράσεις του φεστιβάλ, και θα πραγματοποιηθούν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Και φυσικά, στηρίζουμε τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β. Ελλάδος ΛΑΜΨΗ (lampsi.org).

Το παρών όμως στο Φεστιβάλ -πέρα από τους χιλιάδες γονείς και παιδιά που κατέκλυσαν και πέρσι και πρόπερσι τον χώρο- θα δώσουν και:
  • Δημοφιλείς αθλητές της πόλης, που θα παίξουν μαζί με τα παιδιά. Ανάμεσά τους, ο αρχηγός του νταμπλούχου ΠΑΟΚ, Αντρέ Βιεϊρίνια -οπότε, ξεκινήστε από τώρα την προπόνηση!
  • Καταξιωμένοι σεφ οι οποίοι θα μαγειρέψουν με τα παιδιά και θα δώσουν πολύτιμες συμβουλές διατροφής στους γονείς, ανάμεσά τους και η Ελένη Ψυχούλη.
  • Αναγνωρισμένοι Ολυμπιονίκες -όπως οι Αλέξανδρος Νικολαϊδης και η νυν αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου- που θα παίξουν με τα παιδιά και θα προάγουν το πνεύμα του ολυμπισμού.
  • Ειδικοί επιστήμονες -μεταξύ άλλων και ο Μανώλης Σφακιανάκης, πρώην ταξίαρχος της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. και ιδρυτής του CSII- οι οποίοι θα παρέχουν πολύτιμες συμβουλές σε γονείς και παιδιά σε θέματα ηλεκτρονικής ασφάλειας και συμπεριφοράς online.
  • Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και με δωρεάν είσοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.