Έρχεται η 5η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θεατρικών Σχημάτων «ΘΥΜΕΛΗ»

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει την 5η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ «ΘΥΜΕΛΗ» στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1)

 10.10 – 14.10.2019 και ώρα 20:00  
ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ 

Αντί εισιτηρίου θα συλλέγονται: τρόφιμα μακράς διαρκείας, χαρτικά – απορρυπαντικά – είδη προσωπικής υγιεινής – ΥΠΕΡ της ΑΡΩΓΗΣ «ΘΕΣΣΑΛΟΙΚΗΣ» & Συλλόγου Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης «Η Μέριμνα»

Στη «Θυμέλη» φιλοξενούνται και φέτος οι καλύτερες ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και καλούνται όλοι να στηρίξουν με την παρουσία τους και να χειροκροτήσουν το ταλέντο αλλά και την προσπάθεια των καλλιτεχνών, που με ολοφάνερη την αγάπη τους για το θέατρο και την πίστη τους στον εθελοντισμό θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Στη «Θυμέλη» θα φιλοξενηθούν τα έργα:
  • Πέμπτη 10/10 – «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη
  • Παρασκευή 11/10 – «Πέντε κινήσεις για μία σιωπή» του Νίκου Λυγερού
  • Σάββατο 12/10 – «Μάντεψε ποιος» της Μαριάννας Αλεξανδρή
  • Κυριακή 13/10 – «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός», των Μ. Ρέππα και Θ. Παπαθανασίου
  • Δευτέρα 14/10 – «Ένα βότσαλο στη λίμνη» τωνΑ.Σακελλάριουκαι Χ. Γιαννακόπουλου

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας την Δευτέρα 14/10 μετά την λήξη του Φεστιβάλ «ΘΥΜΕΛΗ» θα βραβεύσει την καλύτερη θεατρική παράσταση και θα απονείμει βραβεία Α’ Γυναικείου και Α΄ Ανδρικού ρόλου.

Ακολουθεί αναλυτικό πρόγραμμα των παραστάσεων:

Πέμπτη 10.10.19, 20:00
Θεατρικό Εικαστικό Καλλιτεχνικό Κέντρο 

Έργο: «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη

Περίληψη:

Ο Αριστοφάνης θεωρείται ο σπουδαιότερος κωμωδιογράφος όλων των εποχών. Με τους εφήβους τοποθετηθείτετο έργο στο σήμερα, πιστεύοντας στη διαχρονικότητα του ως προς τα μηνύματα. Η θέση των γυναικών έχει διαφοροποιηθεί αλλά δεν έχει κατακτηθεί σε όλες τις χώρες. Οι γυναίκες στις Εκκλησιάζουσες δεν είχαν πιστέψει στους εαυτούς τους, γιατί οι συνθήκες δεν τις βοήθησαν να ενεργοποιηθούν διεκδικώντας τα δικαιώματά τους. Οι ίδιες τόλμησαν να εναντιωθούν σε άδικους νόμους, έστω και αν χρησιμοποίησαν αθέμιτα μέσα. Τελικά η κοινωνία μας μήπως είναι μια «αποθήκη ψυχών»που μας χρησιμοποιεί και την χρησιμοποιούμε όπως μας συμφέρει?

Συντελεστές:
Παίζουν: Χρήστος Αλεξανδρίδης, Αμαλία Καράτση, Κορίνα Μακροπούλου, Αλίκη Κολογήρου, Κλέα Κωνσταντινίδου, Άννα Καρδουλάκη, Αθηνά Παπασταύρου, Δημήτρης Μπαλαόμπας, Εβελίνα Κονακλή, Εβίτα Παπακωνσταντίνου, ΈρσηΛούσκα, Ειρήνη Κετέογλου, Κυριακή Κυρκοπούλου, Αθανασία Τσουνίδου, Ραφαήλ Σαρρής, ΊλυαΖαχαρίου, Θοδωρής Τρούλος, Δέσποινα Λουκοβίτη

Σκηνοθεσία: Χριστίνα Ζουρίδου, Ρίτα Πουταχίδου, Μαρίνα Χατζηωάννου

Παρασκευή 11.10.19, 20:00
Θεατρική Ομάδα «Ένωση Θεάτρου»
Έργο: «Πέντε κινήσεις για μία σιωπή»του Ν.Λυγερού


Περίληψη:

Πρόκειται για ένα έργο, δομημένο όπως μια μουσική σύνθεση, που πραγματεύεται το θέμα της αντίστασης της μνήμης ενάντια στην καταπίεση της λήθης, με τους ανθρώπους να μην αρκούνται στο να θυμούνται και να αποφασίζουν να μην ξεχάσουν. Μέσω αυτής της παράξενης επιλογής, οι θεατές αντιλαμβάνονται το πρόβλημα της συλλογικής συνείδησης η οποία διαπερνά το τείχος των λέξεων γιαν΄αγγίξει τη σιωπή. Η παράσταση παρουσιάζεται με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Συντελεστές:
Παίζουν: Πασχάλης Μητρακούδης, Κωνσταντίνος Τσακίρης, Αγάπη Ουζούνη, Θοδωρής Τσιαμήτας, Κωνσταντίνα Τσιαμήτα, Δήμητρα Μακρή, Γιώργος Μαβόπουλος.

Σκηνοθεσία: Ζουμπούλης Παπαπαρασκευάς

Σάββατο 12.10.19, 20:00
Θεατρική Ομάδα ΕΡ.ΟΣ.
Έργο: «Μάντεψε Ποιος» της Μαριάννας Αλεξανδρή


Περίληψη:

Ένα έργο μυστηρίου, εμπνευσμένο από έργα μεγάλων συγγραφέων του είδους. Ένα «παιχνίδι» που ακροβατεί σε τεντωμένες σχέσεις ανθρώπων. Μία υποτιθέμενη αυτοκτονία, μυστικά που αποκαλύπτονται. Μάντεψε ποιος είναι ο ένοχος!

Συντελεστές:

Παίζουν:Ελευθερία Γιαζάση, Έλενα Γκόγκλια, Μαρίνα Ζαγγελίδου, Σοφία Κλεφτούρη, Εβλύν Κολοκοτρώνη, Μαρία Κωνσταντά, Σοφία Μαυράκη, Τασούλα Παπαμιχαήλ, Μαρία Φρασιόλα

Κείμενο– Σκηνοθεσία: Μαριάννας Αλεξανδρή

Κυριακή 13.10.19, 20:00
Θεατρική Ομάδα της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης.
Έργο: «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός» των Μ. Ρέππα και Θ. Παπαθανασίου


Περίληψη
Θεσσαλονίκη 1944. Κατοχή. 46000 Έλληνες Εβραίοι στο Άουσβιτς. Πείνα. Τρόμος. Μια αυτοκρατορία καταρρέει και ένα καινούριο μωρό έρχεται στον κόσμο. Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός είναι ένα έργο όπου επτά δραματικά πρόσωπα κάνουν μια κωμωδία. Ή, αν θέλετε, επτά γελοία ανθρωπάκια απαντάνε στην Ιστορία προστατεύοντας ένα μωρό. ......
Συντελεστές

Παίζουν:ΣόλΓκερσών, Αλμπέρτο Σεβή, Αλίκη Άντζελ, Γωγώ Ασβεστά,
Αλμπέρτο Πέρεζ, ΣαλίναΜαίρ, Γιώργος Κεμεκενίδης, Δαυίδ Ναχμίας,
Χρήστος Βυρώζης, Μίνα Αμανατίδου, Σάμι Περέζ και ΣτελίναΖακάρ

Σκηνοθεσία:Αναστασία Τσακίρη
Βοηθός σκηνοθέτη: Αλμπέρτο Σεβή

Δευτέρα 14.10.19, 20:00
Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου Νεοχωρούδας «Ο Μέγας Αλέξανδρος»

Έργο: “Ένα βότσαλο στη λίμνη” τωνΑ. Σακελλάριου -Χ. Γιαννακόπουλου

Περίληψη:
Ο Μανώλης Σκουντρής είναι ένας συνεταίρος σε επιχείρηση εργολαβιών και κατασκευών. Είναι παντρεμένος επί 12 χρόνια με τη Βέτα και είναι πιστός και συντηρητικός αλλά πολύ τσιγκούνης. Ελέγχει λεπτομερώς και την παραμικρή δαπάνη που γίνεται σπίτι του αλλά και στο γραφείο του και αρνείται ακόμα και δώρο στη γυναίκα του. Από την άλλη, ο συνεργάτης του, ο Γιώργος, είναι ένας ανοιχτοχέρης γλεντζές με ελάττωμα, την αδυναμία του στις γυναίκες, αν και είναι κι αυτός παντρεμένος.Μια βραδιά, μία από τις φιλενάδες του Γιώργου, η Μάργκαρετ, μία Ελληνοαμερικανίδα, προσκαλεί στο γραφείο τη φίλη της, την Έβελυν που είναι κι αυτή Ελληνοαμερικανίδα. Ο Μανώλης θα τη γνωρίσει και θα μείνει έκθαμβος. Έτσι, ο Γιώργος πείθει τον Μανώλη να βγουν ζευγάρια. Ο Μανώλης γοητευμένος παρεκτρέπεται και παρασύρεται ξεχνώντας εντελώς τις συνήθειές του. Ξοδεύει για χάρη της τόσα λεφτά, όσα δεν έχει ξοδέψει για τη γυναίκα του στα 12 χρόνια που είναι παντρεμένοι. Όμως για κακή του τύχη, η Έβελυν είναι η μικρή ξαδερφούλα της γυναίκας του, που την περίμεναν, την επομένη, ώστε να της κάνουν το τραπέζι.Οι άσχημες αυτές συγκυρίες, εν τέλει, θα περιπλέξουν πολύ την ήσυχη ζωή, που είχε ο Μανώλης μέχρι τότε, αλλά στο τέλος, η Έβελυν, τον πείθει να είναι ανοιχτοχέρης, απέναντι στη γυναίκα του που την είχε παραμελήσει τελείως.
Συντελεστές:

Παίζουν:Αντωνία Γιαγιά, Ξανθή Καπαρού, Ασημίνα Μέρμηγκα, Μαρία Σόλλα, Δημήτρης Στεφανίδης, Δημήτρης Τόλης, Μαρία Τουλή, Σταύρος Χρηστίδης, ΜπάμπηςΨαρρής

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Τσολάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.