«Λάζαρος Παπαδόπουλος». Το ΔΑΚ Σταυρούπολης αποκτά όνομα


Το Σάββατο 28 Δεκέμβρη του 2019 είναι μια ξεχωριστή μέρα για τον αθλητικό κόσμο του Δήμου Παύλου Μελά, καθώς το Κλειστό Γυμναστήριο που βρίσκεται στην οδό Περικλέους της Άνω Ηλιούπολης, θα ονομαστεί «Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Λάζαρος Παπαδόπουλος», προς τιμήν του πρώην διεθνή καλαθοσφαιριστή.

Με αφετηρία τον πεζόδρομο Ιπποκράτους, ψηλά στην Ωραιοκάστρου της Σταυρούπολης και πρώτη φανέλα αυτήν του ΑΟ Σταυρούπολης το 1992, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος με ταλέντο, σκληρή δουλειά και καλές επιλογές, διέγραψε μια όμορφη πορεία και πάτησε κορφές.

Σοβαρός επαγγελματίας και ταυτόχρονα ένας ρομαντικός του αθλητισμού, συνέδεσε το όνομά του με σπουδαίους ελληνικούς και ευρωπαϊκούς συλλόγους, αλλά και με την αγαπημένη Εθνική Ελλάδος μπάσκετ που κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ 2005 στη Σερβία και το Ασημένιο στο Παγκόσμιο του 2006 στην Ιαπωνία.

Ο Λάζαρος ήταν ένας από τους παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη που νίκησαν τους … ανίκητους των ΗΠΑ, εκείνο το αξέχαστο μεσημέρι του Σεπτέμβρη και χάρισαν στην Ελλάδα τη μεγαλύτερη νίκη όλων των εποχών σε όλα τα σπορ.

Το ΔΑΚ Σταυρούπολης, εδώ και χρόνια, παρουσιάζει καθημερινά πλούσια αθλητική δραστηριότητα και φιλοξενεί αγώνες τόσο των συλλόγων της περιοχής αλλά και της μαθητικής κοινότητας. Στην συγκεκριμένη περιοχή, στη δυτική πλευρά του δήμου, υπάρχει επίσης κολυμβητήριο, γήπεδο ποδοσφαίρου, γήπεδα τένις και σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παύλου Μελά αποφάσισε ομόφωνα με την 323η Απόφαση της 10ης Απριλίου 2019, να εγκρίνει την ονοματοδοσία του ΔΑΚ Σταυρούπολης, επιλέγοντας τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, ένα πρότυπο ιδιαίτερα για τη νέα γενιά, που είναι καλό να παραδειγματίζεται και να παρακινείται σε θετική και δημιουργική δράση, με αξίες και όνειρα.

Η τιμητική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Δεκέμβρη και ώρα 18.00, με πρωταγωνιστές πρώην διεθνείς, οι οποίοι με την καθοδήγηση των προπονητών Αγγέλου, Γιαννάκη, Κάγκα, Κακιούση, Μαρκόπουλου, Σάκοτα, Χατζηκυριακίδη θα αντιμετωπίσουν ομάδα αποτελούμενη από φίλους του Λάζαρου.

Έχουν προσκληθεί και θα αγωνιστούν οι Αλβέρτης, Αποστολίδης, Αρναούτογλου, Γιαννούλης, Διαμαντίδης, Ζεβροσένκο, Μουμόγλου, Μπαλογιάννης, Ντικούδης, Παπαλουκάς, Παπανικολάου, Ρεντζιάς, Σχορτσιανίτης, Τσαρτσαρής, Φώτσης, Χαραλαμπίδης, Χατζηβρέττας.

Guest o ράπερ KOMIS X που θα μεταφέρει τα δικά του μουσικά και όχι μόνο, μηνύματα. Παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Άκης Σακισλόγλου.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Σάκης Λαζαρίδης απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους φίλους της ΄΄επίσημης αγαπημένης΄΄ Εθνικής και του αθλητισμού, να παρακολουθήσουν την τελετή που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Αθλητισμού, Πολιτισμού, Παιδείας και το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Παύλου Μελά.

Την εκδήλωση υποστηρίζουν τα Ζαχαροπλαστεία Βασίλης, το Art Café στη Μονή Λαζαριστών, τα Οπτικά Πολιανίδη, η Τράπεζα Τροφίμων Θεσσαλονίκης και ο Όμιλος Εταιρειών Υδάτωρ.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ 

Όνομα: Λάζαρος
Επίθετο: Παπαδόπουλος
Ημερομηνία Γέννησης: 3 Ιουνίου 1980
Τόπος γέννησης: Κρασνοντάρ Ρωσίας
Ύψος: 2.13 μέτρα
Βάρος: 120 κιλά
Θέση: Σέντερ
Εθνικότητα: Ελληνική
Σημερινή ομάδα: GBA

Προηγούμενες ομάδες: ΑΟ Σταυρούπολης (1992-1996), Ηρακλής (1996-2001, 2003-2004), Παναθηναϊκός (2001-2003), Dynamo Moscow (2004-2007), Real Madrid 2007-2009, Fortitudo Bologna (2009), ΠΑΟΚ (2009-2010, 2012-2013), Khimki BC Moscow (2011), Ολυμπιακός (2011-2012), Tenerife BC (2014)

Αριθμός φανέλας: 6, 12, 14

Ο Λάζαρος γεννήθηκε στο Κρασνοντάρ της Ρωσίας το 1980, αλλά σε ηλικία 10 χρονών (1990) ήρθε στη Θεσσαλονίκη μαζί με τους γονείς του, τον πατέρα του Θόδωρο, τη μητέρα του Μαρίνα και την αδερφή του Αγάπη. Είναι παντρεμένος από τον Αύγουστο του 2002 με τη Ναταλί με την οποία έχουν δυο παιδιά, τη Δανάη και τη Νεφέλη.

Ο Λάζαρος φοίτησε αρχικά στο 8ο Δημοτικό σχολείο Σταυρούπολης, στη συνέχεια δυο χρόνια στο 3ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης και έναν στο Γυμνάσιο Τριανδρίας. Στη συνέχεια παρακολούθησε για δύο χρονιές την σχολή Ηλεκτρολόγων στον Ευκλείδη.

Το 1992, σε ηλικία 12 χρονών βρέθηκε στον ΑΟ Σταυρούπολης ξεκινώντας από τις ακαδημίες της ομάδας, η οποία μετείχε στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΘ. Έναν χρόνο αργότερα εκδόθηκε το πρώτο του δελτίο και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο μίνι με τον ΑΟΣ.

Ο προπονητής που τον βοήθησε παρά πολύ στα πρώτα του βήματα ήταν ο Γιώργος Κάγκας και ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης στον ΑΟ Σταυρούπολης.

Το 1996 κλήθηκε για πρώτη φορά σε Εθνική ομάδα, αυτή των παίδων. Την ίδια χρονιά μεταγράφηκε στον Ηρακλή και το καλοκαίρι βρέθηκε για προετοιμασία με την ομάδα στο “Ρόκι Μάουντεν” της Γιούτα με απόφαση του τότε προπονητή της ομάδας, Τομ Νιούελ. Ο Αμερικανός ήταν ο πρώτος τεχνικός του Λάζαρου σε επαγγελματικό επίπεδο.

Από τότε ο Λάζαρος αγωνίστηκε σε 9 επαγγελματικές ομάδες και κατέκτησε όλους τους συλλογικούς τίτλους (2 Euroleague, 1 Uleb cup, 2 Greek Basket League, 1 Greek Basketball Cup, 1 VTB League).

Το Ευρωμπάσκετ του 2007 στην Ισπανία ήταν το κύκνειο άσμα του Λάζαρου Παπαδόπουλου με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας μπάσκετ των ανδρών, με την οποία πανηγύρισε πολύ μεγάλες επιτυχίες. Αποχώρησε τον Ιούνιο του 2008 από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, εκδίδοντας μια μακροσκελή ανακοίνωση, στην οποία εξήγησε τους λόγους της απόφασης του.

Συνεργάστηκε με τους πιο απαιτητικούς και επιτυχημένους κόουτς.

Ο Λάζαρος ηγήθηκε για τρία χρόνια του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών.

Το Σεπτέμβριο του 2011 μαζί με τους Νίκο Χατζηβρέττα, Δημήτρη Διαμαντίδη και Κώστα Χαραλαμπίδη ίδρυσαν την ακαδημία με την επωνυμία GBA (Greek Basketball Academy).

Από το καλοκαίρι του 2014 ασχολείται ενεργά στο χώρο των startup της πληροφορικής και του αθλητισμού ιδρύοντας την εταιρεία Athlenda που αλλάζει τη διαδικασία προώθησης παικτών.

Ο Λάζαρος βλέπει πάντα τη θετική πλευρά της ζωής, έχει πολλά ενδιαφέροντα, διαβάζει τουλάχιστον τέσσερα βιβλία κάθε μήνα, του αρέσει το υποβρύχιο ψάρεμα και το σκάκι και έχει ΄΄χτίσει΄΄ δυνατές φιλίες μέσα από τον αθλητισμό, ενώ ήταν πάντα δίπλα στους νέους και νεοφερμένους παίκτες των ομάδων του.

Η λέξη ΄΄πάθος΄΄ είναι για τον Λάζαρο το κλειδί και ο ίδιος παθιάζεται με ότι και να κάνει.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.