«19 ματιές στον υδροβιότοπο του Καλοχωρίου - Έκθεση φωτογραφίας

Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «19 ματιές στον υδροβιότοπο του Καλοχωρίου» διοργανώνεται από τις 2 έως τις 9 Φεβρουαρίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλοχωρίου του Κ.Π.Ο.Δ.Δ.

“Με την έκθεση φωτογραφίας «19 ματιές στον υδροβιότοπο του Καλοχωρίου» θα τιμήσουμε φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου. Η έκθεση υλοποιείται με τη συνδιοργάνωση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλοχωρίου του Κοινωνικού Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δέλτα και της φωτογραφικής ομάδας «Φωτογραφικά Κλικ» καθώς και με την υποστήριξη του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού Λουδία Αλιάκμονα”, αναφέρουν οι διοργανωτές.

Ο απαράμιλλης ομορφιάς υδροβιότοπος του Καλοχωρίου συγκεντρώνει μεγάλους πληθυσμούς από σπάνια και απειλούμενα είδη πουλιών σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο για τροφή και στάση κατά το μεταναστευτικό τους ταξίδι καθώς και άλλων ενδημικών ειδών της εγχώριας πανίδας.

Οι υδροβιότοποι είναι ζωτικής σημασίας για την διατήρηση παγκοσμίως απειλούμενων ειδών , ενδημικών ειδών ή ειδών πουλιών που εξαρτώνται από συγκεκριμένους βιοτόπους για την επιβίωση τους.

Οι φωτογράφοι μέσα από τις συχνές εξορμήσεις τους στην περιοχή αποτυπώνουν πανέμορφες εικόνες με θέματα από την άγρια ζωή αλλά και το φυσικό περιβάλλον της λιμνοθάλασσας Καλοχωρίου, τις οποίες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες.

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Κυριακή 2/2/2020 στις 12:00μ.μ. και θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως και τις 9/2/2020 κατά τις ώρες λειτουργίας του προγράμματος.

Στη βιβλιοθήκη:
  • Ενημερωθείτε για την χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής από το εγχειρίδιο του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού Λουδία Αλιάκμονα «Οδηγός αναγνώρισης φυτών και ζώων» που υπάρχει διαθέσιμο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλοχωρίου
  • Προμηθευτείτε εικαστικό υλικό με θέματα της άγριας ζωής του υδροβιότοπου για τα παιδιά
  • Δανειστείτε βιβλία των φυσικών επιστημών συναφή με το θέμα της έκθεσης από τη βιβλιοθήκη

Παράλληλες εκδηλώσεις στο Καλοχώρι για την Παγκόσμια Ημέρα Υγρότοπων : Ημερίδα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλοχωρίου με ομιλίες και δράσεις για παιδιά από την εθελοντική ομάδα «Κόκκινος Δρόμος Καλοχωρίου» 11:00π.μ. – 14:00μ.μ.


Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.