«Μνήμη της πόλης» - Έκθεση φωτογραφίας στο Α.Μ.Θ

H αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία «F14. Κοινόν φωτογράφων» παρουσιάζει σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης τη φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Μνήμη της πόλης». Δεκαέξι φωτογράφοι μας δείχνουν μέσα από τη δική τους ματιά τα μνημεία της πόλης μας, προσκαλώντας μας σε ένα ταξίδι – αναδρομή στο πλούσιο ιστορικό παρελθόν της.

111 φωτογραφίες, έγχρωμες, ασπρόμαυρες και υπέρυθρες, συνθέτουν ένα φωτογραφικό πανόραμα των μνημείων και των κτιρίων της Θεσσαλονίκης, τα οποία χρονολογούνται από την εποχή της ίδρυσής της και φτάνουν έως τις αρχές του 20ου αι. Οι φωτογραφίες και τα μνημεία που απεικονίζουν γίνονται μάρτυρες των απόντων, αποτυπώνοντας την πολυπολιτισμική φυσιογνωμία μιας πόλης από την οποία πέρασαν Ρωμαίοι, Βυζαντινοί, Νορμανδοί, Ενετοί, Οθωμανοί, Εβραίοι, Αρμένιοι, Γάλλοι και άλλοι ευρωπαίοι.

Συμμετέχουν οι εξής: Βαρσακέλη Βασιλική, Βαρσακέλης Βασίλης, Καρακατσάνης Γιώργος, Κυρατζόγλου Χάρης, Μαρνέλλου Κατερίνα, Μαυροπούλου Ελένη, Μόσχοβος Βασίλης, Παλαιολόγος Φώτης, Παλαιολόγου Αναστασία, Παρασκευαΐδης Κώστας, Πετμεζάς Σάκης, Πετρίδης Νίκος, Σιούλα Χριστίνα, Σούπαρης Τάσος, Τσουκαλάς Κώστας και Φιλίππου Στέλιος.

Χώρος: Αίθουσα περιοδικών εκθέσεων Γ΄
Είσοδος ελεύθερη

Συνδιοργάνωση: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης,
«F14. Κοινόν φωτογράφων»

Διάρκεια έκθεσης: Παρασκευή 24 Ιανουαρίου – Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Βρείτε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.