Ξεφάντωμα… διαρκείας στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους για τις Απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα

Στους ρυθμούς της Αποκριάς μπαίνει και επίσημα ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, με τις εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους να έχουν την τιμητική τους.

Παιδικά αποκριάτικα πάρτυ σε κάθε Δημοτική Ενότητα, πλούσιο πρόγραμμα με αποκριάτικα έθιμα, εργαστήρια, θεατρικά παιχνίδια και αποκριάτικες δραστηριότητες για παιδιά 3-12 ετών, στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες, και φυσικά το ξεφάντωμα κορυφώνεται με μουσική, χορό και κρασί την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου και την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου με παραδοσιακά γλέντια και πατροπαράδοτα φαγητά σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών (ΚΕΥΝΣ) έχει σχεδιάσει και για φέτος ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους, με πολλά καλλιτεχνικά σχήματα, τοπικούς συλλόγους και ανθρώπους του πολιτισμού σε κάθε γωνιά του δήμου, σε μία περίοδο που αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για γιορτή, χορό και τραγούδι.

Μεταμφιεσμένα μπουλούκια, Γενίτσαροι και Κουδουνοφόροι θα ξεχυθούν στους δρόμους και θα συνοδεύσουν το τσίκνισμα υπό τους ήχους χάλκινων οργάνων και μπάντας κρουστών, από το πάρκο Βαλσαμή με προορισμό την πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) στη Νεάπολη, όπου θα στηθεί ένα μοναδικό παραδοσιακό γλέντι γύρω από μια μεγάλη φωτιά την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου, με μουσική, χορό και άφθονο κρασί.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα κορυφωθεί την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου, με παραδοσιακό γλέντι και πατροπαράδοτα φαγητά και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Νεάπολης, Πεύκων και Αγίου Παύλου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

  ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου

Δ.Ε. Νεάπολης, Πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) 7:30 μ.μ.
Διασκεδάζουμε με παραδοσιακή μουσική, χορό και κρασί!

Από τις 6 μ.μ. το απόγευμα, μπουλούκια μεταμφιεσμένων μουσικών και χορευτών, με συνοδεία χάλκινων οργάνων, την μπάντα κρουστών «άι ΝΤΟΣ» και τους κουδουνοφόρους του Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Γεώργιος» Ανθής Σερρών, θα ξεκινήσουν από το πάρκο Βαλσαμή με προορισμό την πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) για ένα παραδοσιακό γλέντι και χορό γύρω από μια μεγάλη φωτιά.

Συμμετέχουν: Χορευτικό Συγκρότημα Παραδοσιακών Χορών δήμου Νεάπολης-Συκεών, Χορευτικό Συγκρότημα «Αγ. Φωτεινή η Νεαπολίτις», Χορευτικό Σωματείο «Χοροστάτες», Σύλλογος Γυναικών «Εστία», Χορευτικά Συγκροτήματα των Κ.Α.Π.Η. Νεάπολης και Συκεών, Πολιτιστικός Σύλλογος Συκεών «Τα Κάστρα», 4ο Σύστημα Προσκόπων Συκεών, 6ο Σύστημα Προσκόπων Νεάπολης, Σύλλογος Ποντίων Νεάπολης, Ποντιακή Εστία Νεάπολης.

  ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ ΕΘΙΜΑ  

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου
Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών (Οδ. Φωκά 46) 8:00μ.μ.
Το χορευτικό συγκρότημα του δήμου Νεάπολης-Συκεών, σε μια ανοιχτή για το κοινό πρόβα, παρουσιάζει αθυρόστομα τραγούδια, έθιμα και χορούς της Αποκριάς.

   ΠΑΙΔΙΚΑ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ ΠΑΡΤΙ 

Παιδιά, σας περιμένουμε για το κυνήγι της απόλυτης χαράς γεμάτο από «εμπόδια» χορού, τραγουδιού, παιχνιδιών, διαγωνισμών και του πιο περίεργου λίμπο που έχει βρεθεί ποτέ μπροστά σας!
  • Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΚΕΩΝ Αίθουσα εκδηλώσεων 1ου – 5ου Δημοτικών Σχολείων Συκεών (Ζ. Γουναρίδη & Μ. Μερκούρη), 6 μ.μ.
  • Σάββατο 22 Φεβρουαρίου - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ Πλατεία Ειρήνης (Ρολόι), 11:30 π.μ.
  • Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ Αίθουσα κυλικείου Κλειστού Γυμναστηρίου Αγίου Παύλου, 6 μ.μ.
  • Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΥΚΩΝ Κλειστό Γυμναστήριο Πεύκων (Δημοκρατίας 8), 6 μ.μ.
  ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ  

2 Μαρτίου 

Με παραδοσιακό γλέντι και πατροπαράδοτα φαγητά σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες από τις 11 το πρωί…
  • ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αγίου Παύλου (γήπεδο ποδοσφαίρου) Με το μουσικό σχήμα ΚΑΤΙΦΕ
  • ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης Με το μουσικό σχήμα της Ελένης Μπουσμαλή
  • ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΥΚΩΝ Κλειστό Γυμναστήριο Πεύκων (Δημοκρατίας 8) Με τους ADAM AMAN
  • ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΚΕΩΝ Δενδροφυτεία Συκεών Με το μουσικό σχήμα ΠΡΙΓΚΙΠΕΣΣΑ
  ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
  • Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, ώρα 6:30 μ.μ. Κατασκευή αποκριάτικης μάσκας με την Μιλένα Ρουσίνοβα
  • Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, ώρα 5:30 μ.μ. Αφήγηση αποκριάτικης ιστορίας με τον νηπιαγωγό Φώτη Τοπάτση και αποκριάτικη κατασκευή. Για παιδιά 3-6 ετών
  • Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, ώρα 5:30 μ.μ. Αφήγηση παραδοσιακών παραμυθιών από το σκηνοθέτη Σταμάτη Στάμογλου και τα μέλη της Κεντρικής Σκηνής «Μελίνα Μερκούρη» και αποκριάτικη κατασκευή. Για παιδιά 4-9 ετών
  • Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, ώρα 5:30 μ.μ. Κατασκευή μάσκας, καπέλου και face painting με τη συμμετοχή του συλλόγου «Ένα παιδί κοιτάει τ’ άστρα»
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΕΥΚΩΝ
  • Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου, ώρα 6:30 μ.μ Κατασκευή αποκριάτικης μάσκας με την Μιλένα Ρουσίνοβα
  • Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, ώρα 5:30 μ.μ. Αφήγηση παραδοσιακών παραμυθιών από τον σκηνοθέτη Σταμάτη Στάμογλου και τα μέλη της Κεντρικής Σκηνής «Μελίνα Μερκούρη». Face painting με την εικαστικό Μαρία Στάμογλου. Για παιδιά 4-9 ετών
  • Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, ώρα 5:30 μ.μ. Αφήγηση αποκριάτικης ιστορίας «Ο μικρός σταυραετός» με την φιλόλογο Μαρία Ψαρρά και αποκριάτικη κατασκευή από το μέλος της Λέσχης Ανάγνωσης Κωνσταντίνα Ρουμελιώτη Για παιδιά 6-12 ετών
  • Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, ώρα 5:30 μ.μ. Αφήγηση και θεατρικό παιχνίδι της παιδικής ιστορίας «Ο Αρλεκίνος» με τηn τελειόφοιτη παιδαγωγικού-μουσικό Ευθυμία Πανταζοπούλου και αποκριάτικη κατασκευή. Για παιδιά 4-6ετών
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΥΚΕΩΝ
  • Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, ώρα 6:30 μ.μ. Κατασκευή αποκριάτικης μάσκας με την Μιλένα Ρουσίνοβα
  • Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, ώρα 5:30 μ.μ. Αφήγηση αποκριάτικης ιστορίας «Ο γλεντζοφλέβαρος» με τη βρεφονηπιοκόμο Αγγελική Κουκούτση και αποκριάτικη κατασκευή. Για παιδιά 3-6 ετών
  • Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, ώρα 5:30 μ.μ. Αφήγηση παραδοσιακών παραμυθιών από το σκηνοθέτη Σταμάτη Στάμογλου και τα μέλη της Κεντρικής Σκηνής «Μελίνα Μερκούρη» και αποκριάτικη κατασκευή . Για παιδιά 4-9 ετών
Δηλώσεις συμμετοχής
Δημοτική Βιβλιοθήκη Νεάπολης, Αμασείας 21, τηλέφωνο 2310 635060 
Δημοτική Βιβλιοθήκη Πεύκων, Μικράς Ασίας 32, τηλέφωνο2310 676 356  
Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών, Οδ. Φωκά 46, τηλέφωνο 2310 217376

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.