Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή 22 Μαρτίου στο Ωραιόκαστρο


«Μένουμε ψύχραιμοι – Δίνουμε αίμα»

Αιμοδοσία οργανώνει ο δήμος Ωραιοκάστρου την Κυριακή 22 Μαρτίου 2020, μόλις λίγες ημέρες μετά από την έκκληση που απηύθυνε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας για εντατικοποίηση των οργανωμένων εθελοντικών δράσεων, λόγω της μείωσης των αποθεμάτων σε αίμα, η οποία παρατηρείται εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο Ωραιοκάστρου από τις 9.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι με την τήρηση όλων των μέτρων για την ασφάλεια τόσο του αίματος όσο και των αιμοδοτών.

Κάλεσμα συμμετοχής από τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου

Ως εθελοντής αιμοδότης θα δώσει το «παρών» στην αιμοδοσία της Κυριακής ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης.

«Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εν τω μέσω της πανδημίας του νέου κορονοϊού έχει προκαλέσει σημαντική μείωση των αποθεμάτων αίματος, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια πολλών συνανθρώπων μας που σε αυτή τη δύσκολη περίοδο έχουν πραγματική ανάγκη από αυτό το πολύτιμο δώρο ζωής. Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας έχει απευθύνει έκκληση για συνέχιση και εντατικοποίηση των οργανωμένων δράσεων για αιμοδοσία και αυτό το κάλεσμα δεν μπορεί να αφήσει κανέναν μας ασυγκίνητο. Στον δήμο Ωραιοκάστρου με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης οργανώνουμε εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 22 Μαρτίου. Καλώ όποιον μπορεί να δώσει αίμα να το πράξει, ώστε να διασφαλιστούν η επάρκεια και συνεπώς η κάλυψη των αναγκών των ασθενών.

Θέλω να διαβεβαιώσω προσωπικά τους συμπολίτες μου ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να είναι επιφυλακτικοί, καθώς έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας των αιμοδοτών», ανέφερε σχετικά ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης.

Σύμφωνα με την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Χριστίνα Ζάπρα, έχει υπάρξει συνεννόηση και με φορείς και συλλόγους κι έτσι στο δημαρχείο Ωραιοκάστρου την Κυριακή διοργανώνεται ταυτόχρονα αιμοδοσία της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων με τη συμμετοχή και του Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.