Κώστας Ματσίγκος / Ανδρέας Καρακότας - Live Online

8ο LIVE από τη σελίδα του Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το Σάββατο 11 Απριλίου, στις 8.30.

Ο Κώστας Ματσίγκος με την κιθάρα του φιλοξενεί τον Ανδρέα Καρακότα στο σπίτι του σε
«ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ»

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΤΣΙΓΚΟΣ
Ο Ματσίγκος Κώστας γεννήθηκε στην Νιγρίτα Σερρών. Μεγάλωσε στην Θεσ/νίκη, σπούδασε και είναι κάτοχος Πτυχίων και Διπλωμάτων στην κλασική κιθάρα και σε Ανώτερα θεωρητικά. Είναι ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου Τούμπας Κ Ματσίγκου.
Έχει μεγάλη δράση στην δισκογραφία και έχει συνεργαστεί σε Συναυλίες με σπουδαίους συνθέτες, στιχουργούς, ερμηνευτές και με την Συμφωνική Ορχήστρα Κρατική και Δημοτική Θεσ/νίκης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως εκτελεστής κιθάρας-μπάσου-μαντολίνου και άλλα και ως ενορχηστρωτής .
Ενδεικτικά αναφέρω κάποιες συνεργασίες Σταύρος Κουγιουμτζής- Roland Dyens - Γιώργος Νταλάρας -Γιώργος Καζαντζής -Νίκος Παπάζογλου -Μανώλης Ρασούλης - Αντώνης Καλογιάννης Βασίλης Λέκκας.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΑΚΟΤΑΣ
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε να τραγουδά σε μικρούς χώρους από νεαρή ηλικία, όπου και συναντήθηκε με τον Μάνο Χατζιδάκι, ο οποίος λειτούργησε καταλυτικά στην εξέλιξή του.
Σημαντική υπήρξε στην πορεία του η συνεργασία του με τον Απόστολο Καλδάρα και το Σταύρο Κουγιουμτζή. Τραγούδησε σε πρώτες εκτελέσεις έργα των Μάνου Χατζιδάκι, Απόστολου Καλδάρα, Νίκου Μαμαγκάκη, Μανώλη Ρσούλη, Γιώργου Καζαντζή, κ.α. Έχει συνεργαστεί με τους Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Σπανό, Νίκο Ξυδάκη, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Ευανθία Ρεμπούτσικα, κ.α. Στο χορόδραμα με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου και στο θέατρο με το Δήμο Αβδελιώδη.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.