Αυγουστιάτικη Πανσέληνος 2020 Ελεύθερη επίσκεψη και συναυλία στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού


Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020, στις 21:00, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στο πλαίσιο του ετήσιου εορτασμού της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, θα παρουσιάσει στο αίθριό του συναυλία με ντουέτο εγχόρδων (ηλεκτρικά βιολιά) σε κλασικές αγαπημένες μελωδίες του παγκόσμιου ρεπερτορίου και πρωτότυπες συνθέσεις και διασκευές με τους Γιώργο και Αλέξανδρο Kiou (Κιουρντζιάδη).
Το Μουσείο θα παραμείνει επισκέψιμο για το κοινό με ελεύθερη είσοδο στη μόνιμη & τις περιοδικές εκθέσεις από τις 18.00 έως τις 21:00.
Η χρήση μη ιατρικής μάσκας κατά την επίσκεψη στο εσωτερικό του Μουσείου είναι υποχρεωτική.
Η είσοδος του κοινού για την ελεύθερη επίσκεψη του Μουσείου [εκθεσιακών χώρων για περιορισμένο χρονικό διάστημα (30΄ με 40 ΄)] και η αποχώρηση θα γίνεται με ελεγχόμενη ροή των επισκεπτών.
Για τη συμμετοχή στη συναυλία είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, καθώς ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος λόγω των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στο πλαίσιο περιορισμού των επιπτώσεων της πανδημίας.

Λίγα λόγια για τους μουσικούς:

Ο Γιώργος Kiou (Κιουρντζιάδης) ξεκίνησε να παίζει βιολί από πέντε χρονών. Τελείωσε το Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με άριστα και συνέχισε τις σπουδές του στην Ακαδημία του Μονάχου Ρίχαρντ Στράους. Ως σολίστας, από το 1995, εμφανίζεται με δικές του συνθέσεις και με διασκευές γνωστών έργων του εγχώριου και διεθνούς ρεπερτορίου. Πλαισίωσε γνωστούς καλλιτέχνες (Ανδρέα Μποτσέλι, Έρικ Κλάπτον, Αναστάζια).

Ο Aλέξανδρος Kiou (Κιουρντζιάδης) είναι επαγγελματίας μουσικός, πρώτο βιολί (concertino) στην ορχήστρα του Κ.Ω.Θ, με πρόσφατη συμμετοχή στο τηλεοπτικό σόου «Ελλάδα έχεις ταλέντο» φτάνοντας μέχρι τον ημιτελικό. Διαθέτει πενταετή εμπειρία στον χώρο των εκδηλώσεων εμφανιζόμενος στις μεγαλύτερες σκηνές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει ένα τεράστιο ρεπερτόριο παγκοσμίως γνωστών έργων σε διάφορα μουσικά είδη.

Χώρος συναυλίας: αίθριο ΜΒΠ
Είσοδος ελεύθερη (με δηλώσεις συμμετοχής)
Κατά την προσέλευση στη συναυλία και κατά την αποχώρηση επίσης η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική.
Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 2313306421, 2313306422 (Καθημερινά 9.00 – 15.00)

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.