«Αστικό Τοπίο» - Έκθεση Εικαστικών Τεχνών στο ΑΜΦΙ

 Έργο: Μανόλης Γιανναδάκης, Χ-ray IIΙ, 2018, χαρακτικό, ανάγλυφη χάραξη σε λινέλαιο, κολλαγραφία, υψιτυπία από σχηματοποιημένο πλέξιγκλας, 100x70 εκ

Υπό την αιγίδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διοργανώνεται στο Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του ΑΠΘ (ΑΜΦΙΘ), στην Προβλήτα Α’ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, η έκθεση εικαστικών με τίτλο «Αστικό Τοπίο. Ο χώρος όπου κινείται και δραστηριοποιείται ο σύγχρονος άνθρωπος - μια διαρκής πρόκληση ανθρώπου - φύσης» από τις 9 Σεπτεμβρίου έως τις 11 Οκτωβρίου 2020.

Η έκθεση αποτελεί συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ), του MOMus και του Αριστοτέλειου Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης.

Στη μεγάλη αυτή ομαδική έκθεση θα συμμετάσχουν 90 σύγχρονοι εικαστικοί οι οποίοι «θα καταθέσουν» την οπτική και τον τρόπο προσέγγισης και διαπραγμάτευσης του αστικού τοπίου. Οι συμμετοχές προέρχονται έπειτα από ανοιχτή πρόσκληση του ΔΣ του ΕΕΤΕ προς τα μέλη του όλων των ειδικοτήτων που ζουν ή εργάζονται στη Βόρεια Ελλάδα. 

Στα εκθέματα περιλαμβάνονται πίνακες, γλυπτά και βίντεο, ενώ θα φιλοξενηθούν και φωτογραφίες της μεταδιδακτορικής ερευνήτριας του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ Άννας Ζερβοπούλου, με κείμενα του Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ Βασίλη Μέλφου.

«Το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης αποτελεί γέφυρα της έγκυρης επιστημονικής γνώσης του ΑΠΘ με το ευρύτερο κοινό της πόλης μας, της Μακεδονίας και της χώρας γενικότερα για το σημαντικό θέμα της σχέσης του ανθρώπου με τη φύση. Η συνεργασία του ΑΜΦΙΘ με το MOMus και το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας αποτελεί ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή, ιδιαίτερα στον ευαίσθητο χώρο του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος», τονίζει ο Πρόεδρος ΔΣ του ΑΜΦΙΘ, Ομότιμος Καθηγητής του ΑΠΘ Σπύρος Παυλίδης.

Η έκθεση θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020, στις 18.00.
Μέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 10.00-18.00, Πέμπτη: 12.00-20.00 (Δευτέρα κλειστά).
Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ θα τηρηθούν όλες οι οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.