Το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου επιστρέφει ψηφιακά



Το μακροβιότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Αθήνας, το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, επιστρέφει φέτος για 33η συνεχή χρονιά και για πρώτη φορά πραγματοποιείται ψηφιακά.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιείται από την Τετάρτη 25/11 μέχρι την Παρασκευή 4/12, και οι φίλοι του ευρωπαϊκού σινεμά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλες τις ταινίες του φετινού προγράμματος, δωρεάν.

Ο Νίνος Φένεκ Μικελίδης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, αναφέρει:

«Φέτος, για 33η χρονιά, θα είναι και πάλι κοντά σας το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, το μοναδικό φεστιβάλ της Αθήνας αφιερωμένο στα πρόσφατα (και όχι μόνο) επιτεύγματα του ευρωπαϊκού (μαζί και του ελληνικού) κινηματογράφου. Φέτος, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, αναγκαζόμαστε δυστυχώς να διοργανώσουμε το φεστιβάλ, για πρώτη φορά στην ιστορία του, διαδικτυακά, δίνοντας ωστόσο -έστω και με αυτό τον τρόπο- την ευκαιρία στο κινηματογραφόφιλο κοινό όλης της Ελλάδας και όχι μόνο της Αθήνας, να απολαύσει πολύ και καλό σινεμά.

Σε μια περίοδο ιδιαίτερων δυσκολιών για τον παγκόσμιο κινηματογράφο -τόσο στην παραγωγή και τη διανομή όσο και σε ό,τι αφορά στην προβολή των ταινιών στις αίθουσες- δεν μπορούσαμε παρά να εστιάσουμε το κύριο σκέλος του προγράμματος στον ελληνικό κινηματογράφο, που πάντοτε αποτελούσε, και εξακολουθεί να αποτελεί, σημαντικό τμήμα των εκδηλώσεων του Πανοράματος. Χωρίς, παράλληλα, να ξεχνάμε τον υπόλοιπο ευρωπαϊκό κινηματογράφο, καθώς και τα θεματικά αφιερώματα που δίνουν την ιδιαίτερη φυσιογνωμία στο φεστιβάλ μας».

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα ανακοινωθεί σύντομα, όπως και οι λεπτομέρειες για την πρόσβαση στις ταινίες.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του θεσμού και την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ στο Facebook.

Πηγή: ΕΡΤ

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.